La Generalitat inicia els tràmits per ampliar el CAP de Torreforta - La Granja «el més aviat possible»

Salut sol·licita la cessió dels terrenys contigus al CAP, de 2.000 metres quadrats, a l'Ajuntament de Tarragona
La consellera de Salut ha anunciat la futura ampliació del CAP aquest divendres en una visita institucional | Toni Cabanillas

La reivindicació històrica d'ampliar l'espai del CAP de Torreforta - La Granja pren forma i està més a prop que mai. La Conselleria de Salut de la Generalitat ja ha sol·licitat la cessió dels terrenys contigus al centre sanitari —un espai de 2.000 metres quadrats que pertany a l'Ajuntament de Tarragona—, un tràmit que esperen resoldre «com més aviat millor», tal com ha avançat la consellera Alba Vergés aquest divendres des del mateix centre, i que compta amb el ple suport del consistori tarragoní.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Vergés ha valorat que l'ampliació del CAP dels barris de Ponent és «una necessitat evident» on «cal un reforç perquè la població usuària va creixent de forma progressiva». L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha compartit la mateixa diagnosi i ha subratllat que «la manca d'espai és, sens dubte, el gran problema actual del CAP» de Ponent. «La possibilitat d'ampliar el centre és una bona notícia per Tarragona: no posarem cap problema i esperem tancar aquesta cessió amb la màxima agilitat possible», ha aclarit el batlle.

 

L'ampliació del CAP de Torreforta permetrà «cobrir les necessitats del centre», però encara no té ni projecte ni pressupost

Ricomà i Vergés han visitat el CAP de Ponent per iniciar els tràmits de la futura ampliació | Cedida

 

Malgrat l'inici dels tràmits i la bona predisposició de les dues administracions, encara és aviat per saber com es traduirà exactament aquesta ampliació. Un cop es formalitzi la cessió, el Departament de Salut començarà a treballat en el projecte a desenvolupar i el pressupost a invertir, unes dades que avui dia encara són incògnites. Vergés ha dirigit la futura ampliació a «cobrir les necessitats del centre», però encara s'ha d'estudiar quins nous serveis es preveuen afegir o si hi tindran cabuda les reclamades urgències. L'avenç d'aquest divendres és només la passa inicial prèvia a aquestes qüestions.

 

La consellera considera que «les desigualtats en salut comencen per les desigualtats socioeconòmiques», motiu pel qual considera d'especial interès l'actuació al centre d'atenció primària de la perifèria de la ciutat, que és qui presta servei a tots els veïns de la zona de Ponent tarragonina. Una atenció sanitària que assegura la cobertura de 28.000 persones, segons els càlculs de Ricomà.

 

La consellera Vergés aprofita per reunir-se amb el Col·legi de Metges de Tarragona

La consellera Vergés, al centre de la imatge, ha visitat també el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona | TarragonaDigital

 

Minuts abans de realitzar la visita institucional i la reunió amb els responsables del CAP de Torreforta, la consellera de Salut ha aprofitat per reunir-se amb els representants del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT), en una trobada que ja va avançar TarragonaDigital.com i on el Col·legi li ha fet arribar diverses reclamacions. Des del COMT li han fet arribar la queixa central de la manca de personal sanitari al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, una altra reivindicació històrica al territori i que, denuncien, s'agreuja de forma especial en l'àmbit de l'atenció primària.

 

Si bé encara no hi ha terminis fixats per a aquesta futura ampliació del CAP de Torreforta - La Granja, la sol·licitud de la cessió dels terrenys contigus suposa l'inici dels tràmits per posar fil a l'agulla i començar a treballar en una actuació que, tot i que és encara incerta al calendari, ja es presenta com a una realitat factible a mitjà termini.

 

També et pot interessar