GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament de Tarragona sanciona 12 terrasses de la plaça de la Font en plena polèmica per la nova ordenança

La Guàrdia Urbana va inspeccionar 17 establiments d'aquest cèntric espai, una dotzena dels quals incomplia la normativa d'ocupació de l'espai
Les inspeccions de terrasses es faran també en altres espais de la ciutat de Tarragona. | TarragonaDigital

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona va sancionar aquest passat diumenge 12 establiments de la plaça de la Font per ocupar més espai del permès en les seves terrasses. Així ho ha avançat aquest dimarts el Diari de Tarragona i ho ha pogut confirmar TarragonaDigital, de fonts municipals. Els agents de la policia local tarragonina van realitzar 17 inspeccions a la cèntrica plaça tarragonina, de les quals una dotzena van acabar en sanció per sobrepassar els metres quadrats permesos. La vigilància sobre el compliment de la normativa arribarà a altres espais de la ciutat pròximament. Les sancions que s'han imposat als establiments són de 400 euros, que es redueixen un 50%, 200 euros, si es fa el pagament dins del període voluntari.

 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Aquestes inspeccions arriben en un moment on es viu certa polèmica pel debat de la nova ordenança de terrasses, amb la reducció d'aforament com a punt de fricció entre l'Ajuntament de Tarragona i els hostalers de la ciutat. Fonts municipals asseguren que es tracta d'una coincidència. Segons han explicat fonts municipals, l'Ajuntament de Tarragona va obrir l'any passat 70 expedients a establiments de la ciutat de Tarragona per incomplir la normativa de terrasses. Algunes d'elles van acabar en sanció, d'altres, després d'al·legacions, no, mentre que actualment alguns encara s'estan acabant de tramitar.

 

La limitació de l'aforament, principal cavall de batalla de la nova ordenança

La passada setmana, la consellera de Domini Públic de l'Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, va reunir-se amb el sector, exposant l'esborrany de la nova normativa i obrint un període per rebre al·legacions al projecte, abans que es reuneixi la Comissió de terrasses el pròxim 27 de març. El punt principal del desacord entre el consistori i els hostalers és la qüestió de l'aforament.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Segons l'esborrany, les terrasses tindran un aforament màxim del 50% de la capacitat total del local. Aquesta qüestió, segons l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona Ciutat (AEHTC), condemnarà al tancament d'aquells locals petits o mitjans, així com a l'acomiadament de personal. Segons l'entitat, aquesta ordenança no és la solució i per aquest motiu iniciaran una recollida de signatures entre la ciutadania.

 

El Partit Popular dóna suport als hostalers

El portaveu del grup municipal del PP, José Luis Martín, s'ha reunit aquest dimecres amb el president de l'AEHTC, Javier Escribano, per abordar el tema de la nova ordenança de terrasses. Martín ha  denunciat «la falta de diàleg de l’equip de govern amb el sector hostaler de la ciutat, al que no han deixat participar a les comissions d’estudi de la nova ordenança». En aquest sentit, el conseller popular ha exigit que «formin part de les comissions que estan debatent aquesta normativa. És incomprensible que l’alcalde Ricomà i els seus socis vulguin donar l’aparença que la participació ciutadana és prioritària per a ells i, en canvi, actuïn d’esquena al mateix sector».

 

El PP ha anunciat que presentarà al·legacions a la nova ordenança de terrasses de Tarragona. | Cedida

 

Així mateix, el portaveu del Partit Popular ha manifestat la seva oposició a la nova normativa i ha assegurat que «presentarem les al·legacions necessàries per aturar una decisió política que ofega als empresaris del sector serveis i que provocarà una davallada de l’activitat econòmica a Tarragona, acomiadaments de personal, així com la configuració d’una ciutat mediterrània però deserta i sense vida».