ÚLTIMA HORA

Catalunya trenca la barrera dels 100.000 contagis per coronavirus

El Síndic demana readmetre els treballadors acomiadats del Museu d'Història

Els vint-i-cint funcionaris van ser rellevats de les seves funcions el passat 30 de setembre
Els treballadors acomiadats del Museu d'Història de Tarragona han exigit la seva readmissió al plenari. | Gerard Recasens

 

El Síndic de Greuges ha donat la raó als 25 treballadors del Museu d'Història de Tarragona que van ser acomiadats el passat 30 de setembre. Els funcionaris sempre han denunciat que no eren treballadors temporals, sinó interins, i fa mesos que reivindiquen la seva readmissió al departament de Recursos Humans de l'Ajuntament de Tarragona, com a ens responsable del Museu. El síndic, Rafel Ribó, ha instat el consistori a «adoptar les mesures oportunes per restablir els funcionaris interins per vacant».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Ribó ha demanat a l'Ajuntament que el mantingui informat de les mesures que adoptarà envers la situació dels treballadors, i preveu seguir el cas de prop. Partits polítics de l'oposició com Ciutadans o la CUP han demanat, arran d'aquest informe, la readmissió dels funcionaris afectats. «Això demostra la mala praxis adoptada en acomiadar-los», ha reblat el portaveu taronja a la plaça de la Font, Rubén Viñuales.

La reducció de la plantilla a vint-i-cinc persones va suposar un terratrèmol a fins de setembre

Des de l'Ajuntament, sempre han negat irregularitats en els acomiadaments, i s'han escudat en el director del Museu, Lluís Balart, per justificar la mesura. Balart, per la seva banda, ha afirmat en tot moment haver demanat la continuïtat d'aquests funcionaris durant la tardor a través d'un informe.

La reducció del personal del Museu va suposar un autèntic terratrèmol a finals de setembre, i els treballadors van denunciar, com a conseqüència immediata dels cessaments, «el tancament de l'accés al Circ Romà de Tarragona» donat que aquest personal interí «assumeix les tasques de vigilància, control d'accessos i taquilla dels recintes patrimonials».

També et pot interessar

"El crit d'alerta dels veïns de Sant Salvador per l'augment de pisos ocupats" "ATENCIÓ: Tancaran una plaça de Tarragona per l'incivisme"