Imatge de la detenció d'una manifestant aquest dijous a la nit a Tarragona.

Sis detinguts en una nit de corredisses entre policies i manifestants a Tarragona

Cinc dels sis detinguts passaran a disposició judicial possiblement dissabte al matí

Almenys sis persones han estat detingudes durant aquest dijous a la nit a Tarragona durant una nit de corredisses entre policies i manifestants pel centre de la ciutat. Desenes de joves s'han concentrat pels volts de les onze de la nit a la plaça Imperial Tàrraco, on han fet també acte de presència els efectius policials. Mossos d'Esquadra han detingut a tres persones i la resta dels arrestats ha sigut per part de la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Policia Nacional.

Cinc dels sis detinguts pels incidents de dijous a la nit a Tarragona passaran a disposició judicial en les properes hores, possiblement dissabte al matí, segons fonts policials. El sisè arrestat, en tractar-se d’un menor, els seus pares se’n van fer càrrec la mateixa nit, segons fonts municipals. 

El moment de tensió, al costat de la TAP

Tot i que els aldarulls han estat de menor entitat que la nit anterior, ha acabat cremant un contenidor al carrer de Pere Martell i alguns més han estat desplaçats al mig d'aquesta mateixa via i a la cruïlla amb Ramon i Cajal. El moment de major tensió s'ha produït quan agents de la policia espanyola de paisà han detingut de forma violenta una noia al costat de la Tàrraco Arena Plaça.

Quan els companys de la jove s'han apropat al lloc on es trobava retinguda pels agents aquests han fet ús de defenses extensibles i, finalment, s'han acabat refugiant a l'interior un portal de la plaça de Josep Roig i Raventós. Allí han esperat l'arribada de reforços mentre alguns joves llançaven pedres i objectes contra la porta d'accés a l'edifici, que ha acabat amb pràcticament tots els vidres trencats.

Juristes per la República se'n fan càrrec de la defensa de la noia

Els Juristes per la República, donada la repercussió que han tingut els greus fets d'ahir a Tarragona i la preocupació per l'estat de la noia detinguda, se n'ha fet càrrec de la seva assistència i defensa legal. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, se la imputa per incendi i desordre públic. Així mateix, està aïllada a la comissaria de la Policia Nacional i només pot entrar l'advocada a veure-la.

Els manifestants s'han acabat dispersant

Furgons de policies antidisturbis han recorregut els carrers que connecten la Imperial Tàrraco amb la part baixa de la ciutat per empaitar i detenir manifestants. Els Mossos d'Esquadra han practicat també, almenys, tres arrestos durant la nit. Els manifestants s'han acabat dispersant pels carrers del centre de la ciutat després d'algunes corredisses.


Comentaris