Els integrants de Tarragona Lidera, amb Sonia Orts i José Luís Calderón al centre de la imatge

Sonia Orts i José Luís Calderón, funden 'Tarragona Lidera' després d'abandonar Ciutadans

Els edils portaran les propostes de la formació al plenari

Després de l'esbandida de Ciutadans Tarragona amb l'abandonament de Sonia Orts i José Luís Calderón com afiliats del partit, els dos consellers no adscrits a l'Ajuntament de Tarragona han fet un moviment de futur. Aquest dimecres han presentat la plataforma ciutadana 'Tarragona Lidera', formada per una trentena de persones. Els impulsors d'aquesta iniciativa han defensat que «està oberta a tothom», que no neixen «amb idees polítiques» i que l'únic que els mou és «treballar per Tarragona».

Des d'ara, Orts i Calderón portaran al ple les propostes  que desenvolupin a través de la nova plataforma, però han afirmat que no s'han plantejat presentar-se a les pròximes eleccions municipals. La justificació de la creació de la plataforma, segons els exregidors taronges, és perquè el govern municipal «ignora» part de la societat i «és un caos».

Sonia Orts ha carregat contra l'executiu liderat per Pau Ricomà, assegurant que «no té projecte» i que la ciutat «està en decadència». «La plataforma neix per donar veu a tots aquells que no l'han tinguda fins ara, com ara autònoms, treballadors públics, comerciants, empresaris o hostalers. Tots tenen una cosa en comú: la falta de diàleg i comunicació amb el govern», ha etzibat.

Una nova plataforma a la ciutat

«Una plataforma ciutadana no té una regulació específica. No ens volem constituir com a associació perquè així tenim més llibertat d'acció i la gent no s'ha d'associar, ni pagar quotes, ni complir uns estatuts. No hi ha jerarquia dins la plataforma», així ha detallat José Luís Calderón l'elecció d'aquesta fórmula per agrupar-se. Entre les persones que formen 'Tarragona Lidera' hi ha persones que havien estat vinculades a Ciutadans amb altres que no han militat a cap partit.

De moment, faran reunions quinzenals, amb responsables de diferents àrees. «Funcionarem com un petit govern, però som més persones i serem més eficients que el govern de Ricomà», ha finalitzat Orts.