SOS Platja Llarga reclama que la UNESCO declari la zona com una «reserva de la biosfera»

Han iniciat una recollida de signatures a través de la plataforma 'Change.org' | L'entitat assegura que l'espai està amenaçat per plans urbanístics com la Budellera o la Vall del Llorito
La plataforma SOS Platja Llarga ha iniciat una recollida de signatures per instar la UNESCO que declari la zona «reserva de la biosfera». | Laura Rodríguez

 

La plataforma SOS Platja Llarga, que lluita per preservar aquest espai natural de Tarragona, ha engegat una recollida de signatures virtual per instar la UNESCO que declari la zona com una «reserva de la biosfera». Ho fa a través del portal 'Change.org', on l'entitat recalca que la Platja Llarga i els seus boscos són un «pulmó verd i blau vital per la salut de les persones». La iniciativa assegura que, actualment, els plans urbanístics de la Budellera, la Vall del Llorito o Mas d'en Sorder són una «amenaça» per la preservació de l'espai. 

 

 

Recullen signatures per convertir la platja Llarga en «reserva de la biosfera»

«Volem preservar els valors paisatgístics, naturals i culturals que existeixen i per això demanem que la UNESCO declari el nostre territori com una reserva natural de la biosfera i ens ajudi a protegir aquest paisatge verge de gran valor». Amb aquestes paraules presenta l'entitat SOS Platja Llarga la recollida de signatures per aconseguir que la UNESCO declari l'espai com a «reserva de la biosfera». Afegeixen que es tracta d'un «pulmó verd i blau» que és «vital» per la salut de les persones i la lluita contra el canvi climàtic. 

 

SOS Platja Llarga assegura que, a hores d'ara, hi ha quatre amenaces «imminents» que posarien en perill l'espai. Es tracta dels Plans Urbanístics previstos al POUM de la ciutat: el PP40 —un hotel darrere de la platja, a la Ciutat Residencial—; la Budellera —més de 4.000 habitatges—; el PP41, més conegut com a «Vall del Llorito» o «Terres Cavades»; i, per últim, el pla de Mas d'en Sorder —que preveu un hotel i una nova urbanització—. 

 

Per últim, recorda a l'administració pública que cal «vetllar» pel compliment de l'Agenda 2030, on dos dels objectius tenen a veure amb la conservació dels mars i l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres. La recollida ja ha acumulat gairebé un miler de signatures en només una setmana.