GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Ajornat el judici contra un pare acusat d’abusar de la seva filla i d’una amiga a Tarragona

L’home s’enfronta a 22 anys de presó per cinc delictes d’abús sexual
L'acusat d'abusar de la filla i d'una amiga d'aquesta, assegut d'esquenes a l'Audiència de Tarragona. | TarragonaDigital

 

L’Audiència de Tarragona ha ajornat fins al 4 d’abril el judici contra un home que està acusat d’abusar sexualment de la seva filla i d’una amiga d’aquesta a Tarragona. Aquest dijous, la fiscalia ha demanat ampliar la prova testifical amb quatre psicòlegs i un testimoni. El tribunal ho ha acceptat i ha acordat suspendre la vista per garantir el dret de defensa de l’home. Segons el ministeri públic, J.M.E.D. hauria abusat sexualment de la seva filla almenys quatre vegades, des que tenia uns cinc anys, i en una ocasió també hauria fet tocaments a una amiga de la menor. En conjunt, la fiscalia demana 22 anys de presó per cinc delictes d’abús sexual, un dels quals amb accés carnal.

 

El pare hauria abusat de la filla 4 cops des dels 5 anys

El primer cas va passar al domicili familiar entre els anys 2002 o 2003, quan la filla tenia cinc o sis anys. Segons la fiscalia, el processat es va posar al llit de la menor, sota el pretext que aquesta tenia por, ell va passar-li la mà pel clatell, va posar la menor damunt seu i, despullat, va refregar el penis per tot el cos de la filla

 

La segona situació es va produir en una autocaravana a Tarragona el desembre del 2009 on hi havia l’acusat i les seves dues filles. Allà, segons la fiscalia, va començar a tocar les natges i els genitals de la víctima per damunt la roba. 

 

La sala de vistes de l'Audiència de Tarragona amb l'acusat assegut d'esquena, a la dreta | TarragonaDigital

 

 

Entre gener i febrer del 2010, el processat va començar a fer pessigolles a la víctima i va començar a treure-li la roba. Tot i que la noia li demanava que parés, el pare li va fer un petó a la boca, li va abaixar el pantaló, li va tocar les natges i li va introduir els dits a la vagina. L’episodi va passar al domicili familiar quan l’acusat, que ja no hi residia, es trobava cuidant de les filles perquè la mare estava a l’hospital.

 

El darrer cas que es porta a judici se situa l’any 2014, quan la menor tenia disset anys i estava a casa amb una amiga. Segons el ministeri públic, l’acusat va dir a les menors «que estaven molt bones i que ballessin amb ell». Més tard, en acomiadar-se, els va tocar el cul i els genitals a totes dues.

 

La Fiscalia demana 22 anys de presó

Segons la fiscalia, els fets constitueixen quatre delictes d’abús sexual pels quals sol·licita tres anys de presó per a cadascun, i un delicte d’abús sexual amb accés carnal pel qual demana deu anys de privació de llibertat. En els episodis relacionats amb la filla, que actualment té 21 anys, hi concorre la circumstància agreujant de parentiu, segons el fiscal.

 

El ministeri públic també demana que l’home, de 64 anys, no es pugui apropar a la filla a menys de 500 metres ni comunicar-se amb ella durant 30 anys, i que li pagui 5.000 euros pels danys morals. Pel que fa a l’altra víctima, demana cinc anys d’allunyament i una indemnització de 1.000 euros.

 

La família vol anul·lar el judici

Segons un familiar de l'acusat, que s'ha posat en contacte amb TarragonaDigital, els actes que relata la fiscalia no són certs, ja que «no coincideixen amb els fets que van succeir en aquell moment». Aquesta persona, que no ha volgut revelar la seva identitat ni el grau de parentiu amb l'home implicat, ha apuntat que «no van ser quatre vegades, sinó una», que l'acusat «només va tocar el cul» de la nena i que tenen «una relació perfecta amb ell». És per tot això, ha explicat, que la família vol anul·lar el judici.