Suspès un congrès de la Càtedra d'Habitatge URV perquè «ningú ens ha garantit la seguretat dels assistents»

S'havia de celebrar ahir i avui a Tarragona, amb la presència d'investigadors i investigadores de deu països | La Càtedra feia un any que preparava la cita
Sergio Nasarre, director de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV | URV

Els incidents i aldarulls viscuts a la ciutat de Tarragona en els darrers dies, arran de la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici del procés, han deixat la ciutat sense un congrés universitari internacional. La Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili (URV) s'ha vist obligada a suspendre el 4th Affordable Housing Forum, un congrés internacional sobre habitatge assequible per a persones vulnerables, que s'havia de celebrar ahir i avui a Tarragona. Així ho ha denunciat el director de la Càtedra, Sergio Nasarre, a través de les xarxes socials.

Nasarre ha lamentat la situació i ha explicat que «ningú ens va voler garantir la seguretat dels congressistes i hem hagut de cancel·lar-ho amb tot el que això comporta». El director de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV ha asegurat que «feia un any que estàvem preparant aquest congrés, al qual havien confirmat la seva participació investigadors i investigadores de deu països per a trobar solucions a aquest greu problema». 

En un escrit publicat a les xarxes socials, Sergio Nasarre ha assenyalat que «veient la inusitada violència als carrers de la ciutat aquests dies i el tancament de la Universitat decretat per la rectora, acceptant les exigències de persones encaputxades i amb la cara tapada, impedint als alumnes que vulguin assistir a classe i als professors exercir la docència i les altres tasques, és l'única cosa que podríem haver fet».

  

  

"🔥 TARRAGONA: Cremen la porta de l'Ajuntament durant la nit de protestes" "👮 ATENCIÓ: 6 detinguts a Tarragona en una nova nit de protestes"