La Tarraco Arena Plaça no podrà organitzar més concerts ni festes nocturnes

La Tarraco Arena Plaça es queda sense concerts ni festes a partir d'aquest estiu per una sentència judicial

La decisió presa es fonamenta per «les emissions que provoquen sorolls, desordres, crits i grups electrògens» arran d'una denúncia de dos veïns de la zona | L'Ajuntament anuncia que no recorrerà la decisió

El Jutjat Contenciós Administratiu núm. 2 de Tarragona, en sentència del 9 de maig de 2019, ha ordenat a l'Ajuntament de Tarragona a adoptar les mesures necessàries, en particular el cessament de l'activitat, de la Tarraco Arena Plaça (TAP), davant les «emissions que provoquen sorolls, desordres, crits i grups electrògens» entre les nou del vespre i les set del matí. La decisió ha estat presa després d'una denúncia de dos veïns de la zona lamentant el soroll que provocaven aquests esdeveniments.

 

El jutjat demana que aquestes mesures es mantinguin fins que no s'acrediti plenament el compliment de la normativa catalana sobre sorolls, així com les prescripcions de la llicència municipal amb què compten.

 

 

Sobre la decisió judicial, el portaveu de l'Ajuntament de Tarragona, el  republicà Xavier Puig, ha anunciat que «no recorrerem la sentència» i ha explicat que «nosaltres hem complert, requerint a l'empresa gestora de l'equipament que treballés el tema del so, obrint, a més, dos expedients sancionadors». El primer d'aquests expedients és per la celebració d'una festa universitària sense llicència, mentre que el segon és per una festa de Cap d'Any.

 

Xavier Puig ha assenyalat que «actuarem políticament, mitjançant el diàleg, per poder buscar una solució entre les dues parts —la gestora de la TAP i els denunciants—. El portaveu municipal, però, ha recordat que «l'empresa ha de complir la sentència i durant aquest estiu, els concerts programats no se celebraran si entren dins l'horari que ha prohibit el jutge —entre les nou de la nit i les set del matí—».

 

Fira Medievalia a la Tarraco Arena Plaça | Laura Rodríguez

L'origen d'aquesta decisió és una denúncia interposada per una parella veïna de la TAP, a qui el jutge ha atorgat una indemnització de 3.000 euros per cadascun dels cònjuges.

 

Fonts consultades de la Diputació de Tarragona, propietària de l'equipament, han explicat que no tenen constància d'aquesta sentència, ni han rebut cap comunicació al respecte.

 

Els concerts de Manuel Carrasco, Marea i Beret, en l'aire

Durant aquest estiu, la Tarraco Arena Plaça té programats quatre concerts, tres d'ells en l'horari prohibit pel jutge i que a hores d'ara estarien en l'aire.

El primer esdeveniment que acollirà la TAP després de la sentència és 'God Save The Queen', el 27 de juliol. El tribut a la mítica banda britànica ja ha canviat el seu horari per adaptar-se a la resolució judicial, passant a celebrar-se a les set de la tarda.

  

Començat el mes d'agost, la TAP té programats tres concerts en quatre dies. Marea, el 9 d'agost; Manuel Carrasco, el 10 d'agost; i Beret, el 12 d'agost. De moment, a poc més de tres setmanes de la seva celebració, els organitzadors encara no han confirmat cap canvi.

  

De cara als mesos finals d'aquest 2019, hi ha previstos dos concerts més: Manel, el 23 de novembre, i Ara Malikian, el 29 de desembre, tot i que aquest darrer té previst el seu inici a les vuit del vespre, fora de l'horari prohibit per la sentència judicial.

 

L'advocat dels denunciants afirma l'Ajuntament ha tingut els expedients sancionadors al calaix

L’advocat que ha defensat els veïns, Joaquim Martí, ha assenyalat que l’anterior regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, «va reconèixer en seu judicial al febrer que la TAP no estava preparada per fer concerts» i ha lamentat que el consistori ha tingut durant «deu anys expedients sancionadors als calaixos». A més ha assegurat que durant el judici «el ministeri fiscal va ser molt dur contra l’Ajuntament» i ha advertit que si el consistori no fa complir la sentència posaran una demanda que podria fer que membres de l’equip de govern incorreguessin «en un delicte de desobediència».

Per Martí la solució passaria perquè la TAP fes millores en la insonorització, la il·luminació i la climatització. Una de les molèsties que van denunciar els veïns és que per arribar a la potència elèctrica necessària per fer un concert de grans dimensions en algunes ocasions es contractaven grups electrògens que s’instal·laven a l’aire lliure i que a la nit feien molt soroll. També, a l’estiu especialment, arran de la calor que s’acumula a l’interior del recinte, s’obria la cúpula retràctil, per on marxava el so, que se sentia a desenes de metres.


Comentaris
Da igual
Son los 365 días del año los conciertos, actividades y demás?Y sólo dos personas oyen el ruido? Los demás vecinos, porque mira que hay gente alrededor, son sordos?
Xx
Y ahora que pasara con los conciertos que ya habia concertados para lo que queda de año?? A donde los van a traspasar, habra gente que ya tendra su entrada comprada .. Ademas muy extraño me parece que solo dos personas, con toda la cantidad de gente que vive alrededor se queje....
Indignació
Esta clar que es tenen que complir les normatives de soroll, però que pasa amb els que ja tenim comprades les entrades per algún esdevediment que hi ha aquest estiu a la TAP? També ens indemnitzaran? Després ens queixem que Tgn esta morta
Roser SANTOS
La gent es molt intolerant. Aquest soroll només son durant les festes. Tothom pateix durant aquest dies. Una mica de paciència, Que es posin taps a les orelles i que deixin la gent disfrutar.
Sergi
Una altra empresa que no marxara, la fotrem fora. No sortiu al carrer que algu protestara. Potser abans els tocs de clarines no molestaven. Ni la gran afluencia dels quatre gats que anaven a veure corridas... I els negocis dels voltants, que aquests dies poden posar algun diner extra a la caixa, no tenen res a dir???? Molt trist tot plegat
Javi
Inclumpeix la normativa o no? Llavors a cumplir-la com tothom.
Charo
Digo como el primer comentario: todos los días hay conciertos?...porque creo que no es así. Al final nos volvemos todos en mayor o menor medida, unos intolerantes. Y las personas que ya tienen entrada en algún concierto o espectáculo, qué?. Yo misma tengo mis entradas para Manuel Carrasco y ahora qué hago?...espero a ver qué pasa?.