Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

NOVETAT GRATIS:

T'enviem gratis al m貌bil les 煤ltimes not铆cies de Tarragona. Fes clic aqu铆 et sorprendr脿!

Tarragona finalitza la captura dels porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau

Els animals seran traslladats, de moment, al refugi La Bassa al Vendrell | Es buscar脿 adoptants per a ells i mentre no trobin una fam铆lia d鈥檃collida, l鈥橝juntament n鈥檃ssumir脿 la manutenci贸
Imatge d'un dels porcs vietnamites aquest mat铆 de dilluns, nou de setembre, a la Muntanyeta, durant l'operatiu de control i captura. | Antonio Ramos

 

L'operatiu per reubicar la col貌nia de porcs vietnamites de la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau cap el refugi animal La Bassa d'El Vendrell ha finalitzat aquest mat铆 de dimarts, 10 de setembre, amb la captura dels dos garrins que quedaven.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

L'Ajuntament procedir脿 a netejar la zona i la Brigada Municipal arranjar脿 l'espai del parc de la Muntanyeta per 芦retornar-li el seu 煤s i la seva funcionalitat inicials禄.

 

Dos dies d'operatiu

L'operatiu es va iniciar a primera hora d'aquest mat铆 de dilluns, 9 de setembre. L'Ajuntament de Tarragona ha activat un operatiu de control i captura dels porcs vietnamites de la Muntanyeta, al barri tarragon铆 de Sant Pere i Sant Pau. En total, segons ha detallat la consellera de benestar animal Carla Aguilar-Cunill, s'han capturat un total de 13 porcs adults i 10 garrins. El dispositiu seguir脿 dem脿 per capturar els pocs animals restants.

 

L鈥檃ctuaci贸 est脿 coordinada pels serveis t猫cnics de l鈥橝juntament de Tarragona, la Gu脿rdia Urbana, la Generalitat de Catalunya amb el Departament d鈥橝gricultura i el cos d鈥橝gents Rurals, l鈥檈ntitat de defensa animal FAADA (Fundaci贸n para el Asesoramiento y Acci贸n en defensa de los Animales) i veterinaris. 

 

L鈥檃cci贸 ha consistit a capturar els porcs vietnamites, adormir-los i traslladar-los al refugi La Bassa del Vendrell per regularitzar la seva situaci贸 i on estaran controlats. Al refugi se鈥檒s hi extraur脿 sang per fer l鈥檃nal铆tica corresponent, se鈥檒s hi posar脿 el xip identificatiu, se鈥檒s esterilitzar脿 i, aleshores, passaran la quarantena per a la seva posterior reubicaci贸 final.

 

La intenci贸 茅s signar contractes d鈥檃dopci贸 d鈥檜n m铆nim de dos exemplars i, segons la consellera de Benestar Animal, Carla Aguilar, l鈥檈ntitat FAADA -que 茅s qui s鈥檕cupar脿 dels tr脿mits- ja ha rebut algunes sol路licituds. Mentre no trobin una fam铆lia d鈥檃collida, l鈥橝juntament n鈥檃ssumir脿 la manutenci贸. En conjunt, el consistori calcula que el cost de tot el dispositiu i l鈥檈stada al refugi ser脿 d鈥檜ns 15.000 euros.

 

No apropar-se a la zona de treball

 

 

Els porcs vietnamites petits s'ha capturat amb xarxes, mentre que amb els grans s'han fet servir dards. Per tant, per una q眉esti贸 de seguretat la Gu脿rdia Urbana ha acordonat la zona de treball del Parc de la Muntanyeta, per tal de no interferir amb la feina desenvolupada pels veterinaris i els agents

 

Una vegada finalitzi aquest operatiu, els serveis de neteja i la Brigada Municipal arranjaran i condicionaran l'espai del Parc de la Muntanyeta per retornar-li el seu 煤s i la seva funcionalitat inicials.

 

Un agent rural capturant a un dels porcs vietnamites de la col貌nia de la Muntanyeta. | ACN

 

 

Pol猫mica pol铆tica al voltant dels porcs vietnamites

L'actuaci贸 d'aquest mat铆 de dilluns 茅s un nou cap铆tol en la hist貌ria de la col貌nia de porcs vietnamites, hist貌ria que ha tingut un fort component pol铆tic. El passat mes de maig, abans de les eleccions municipals, l'anterior equip de govern municipal feia p煤blic que la poblaci贸 de porcs vietnamites podria viure en un refugi, en un tancat que 芦milloraria les seves condicions de vida i la seguretat dels animals i del conjunt de la ciutadania禄. 

 

Aquesta iniciativa comptava amb el suport de l'associaci贸 Nova Euc脿ria, una entitat animalista que s'ha bolcat, des del sorgiment d'aquesta problem脿tica, en el suport i cura dels porcs vietnamites. Ara b茅, amb el canvi de govern, la nova regidoria de Benestar Animal, en mans dels Comuns, va apostar per treure els animals del parc de la Muntanyeta. Una iniciativa que va comportar dures cr铆tiques per part de la regidora socialista Sandra Ramos. 

 

Tres porcs vietnamites de la col貌nia de la Muntanyeta, al barri de Sant Pere i Sant Pau. | ACN

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris
Roberto Cusc贸
Vamos a ver: como pueden escribir que la asociaci贸n Nova Euc脿ria "se ha volcado" cuando lo 煤nico que ha hecho es salir en medios, acer el parip茅 y encima criticar cuando se ha encontrado una soulci贸n. Ni esterilizaron a los cerdos ni buscaron traslado ni nada. Dejaron que la bola se hiciera grande porque es lo que les interesa, foll贸n en medios y visibilidad. Ahora aparece una asociaci贸n como FAADA que sabe lo que hace y que ha solucionado el problema en un visto y no visto.
Conchi Quilez
Felicidades por la feliz soluci贸n de este problema. El parque no era un buen lugar y muchos vecinos estabamos siempre pendientes de que algun gamberro les hiciera da帽o a los cerditos.