'Tarragona, ciutat de castells' oferirà un any més diades per a turistes al pla de la Seu

Es tracta de la setena edició d'aquest cicle de diades
Les quatre colles de la ciutat, però també els Nois de la Torre i els Xiquets de Vila-seca, actuaran en el marc d'aquestes diades. | Cedida

 

'Tarragona, Ciutat de Castells' engega aquest estiu la setena edició d'aquest cicle estival d'actuacions castelleres, que tenen l’objectiu de donar a conèixer el fet casteller al turisme que arriba a la ciutat. Es fan diades davant de la Catedral que, juntament amb els assajos oberts de les quatre colles de la ciutat, configuren una programació que any rere any té una excel·lent acollida de públic.

 

La consellera de Turisme, Laura Castel, ha destacat aquest dimarts durant la seva presentació el caràcter «divulgatiu» de la proposta per donar a conèixer el fet casteller entre totes aquelles persones que visiten la ciutat. Castel ha agraït «la col·laboració de les quatre colles de la ciutat —Sant Pere i Sant Pau, Serrallo, Xiquets i Jove— amb el Patronat Municipal de Turisme per crear un producte que és genuïnament marca Tarragona com és fer castells —declarats Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat— en un entorn que també compta amb el reconeixement patrimonial de la UNESCO».

 

La primera actuació, aquest proper dimecres

Aquest dimecres, dia 3 de juliol, comencen les actuacions castelleres al davant de la Catedral que es faran cada dimecres d’estiu a les vuit del vespre, com tots els anys anteriors. Així, fins el proper 4 de setembre, les quatre colles castelleres tarragonines, i també els Nois de la Torre i Xiquets de Vila-seca com a colles convidades, seran les encarregades de mostrar el fet casteller als visitants que s’apropin fins a la Catedral.

 

A banda d'això, els Xiquets de Tarragona, un any més, ofereixen també l’oportunitat de viure un assaig des de dins. Es tracta d'un producte creat expressament per fer viure als visitants l’experiència castellera més autèntica i que el Patronat de Municipal de Turisme comercialitza a les seves oficines de Turisme i al seu web. El programa es completa amb les tradicionals diades castelleres de la temporada, que inclouen des de Sant Joan, celebrada ja el passat 24 de juny, a la diada de l’Espiridió, de finals d'octubre, passant per Sant Magí i Santa Tecla, fins a sumar-ne 17.

 

A més, s'ha editat un llibret informatiu en català, castellà, anglès i francès que recull totes les activitats i que es pot trobar en els punts d’informació municipals i turístics.