Una anella de sardanes envoltarà la Catedral de Tarragona el pròxim 16 de juny

Serà en el marc de la celebració de «Tarragona Dansa 40 anys», un projecte de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa que vol donar visibilitat al món sardanista de la ciutat
La presentació del projecte «Tarragona Dansa 40 anys» ha estat aquest dimarts. | Cedida

 

L'anella de sardanes més gran que mai s'ha vist a Tarragona envoltarà la Catedral i els carrers de la Part Alta el pròxim 16 de juny. Serà un dels esdeveniments més importants del projecte «Tarragona Dansa 40 anys», impulsat per l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa i que té l'objectiu de donar visibilitat al col·lectiu sardanista de la ciutat. L'organització ha programat un total de 12 actes, entre els quals hi haurà un aplec internacional a Copenhagen, una exposició fotogràfica i un concert cloenda d'aniversari. La celebració s'allargarà fins al 12 de gener de 2020. 

El projecte impulsat per l'Agrupació Sardanista comptarà amb la participació de diverses entitats. L'Ajuntament de Tarragona, La Missiva Companyia de Teatre, la Cobla Reus Jove, la Cobla Principal de Tarragona, la Cobla Cossetània, la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, BSO Dance, Esbarts Dansaires, Colles Sardanistes de Catalunya i Cor InCrescendo formaran part de la iniciativa. 

Una gran anella de sardanes envoltarà la Catedral de Tarragona

El pròxim 16 de juny, «l'anella de sardanes més gran que mai s'ha vist a Tarragona envoltarà la Catedral i els carrers del nucli antic». D'aquesta manera presenta l'Agrupació Sardanista un dels actes més importants del projecte «Tarragona Dansa 40 anys». Encara està per determinar a quina hora se celebrarà, però comptarà amb una ballada de sardanes a la plaça de l'Escorxador i es repartirà pa amb oli i llonganissa als participants. Es calcula que caldrà la presència de més de 600 balladors per envoltar la Catedral. 

Un espectacle al Teatre Tarragona encetarà el projecte

Un espectacle anomenat «Llums, música... Acció!» donarà el tret de sortida al projecte «Tarragona Dansa 40 anys». Es tracta d'una comèdia romàntica i musical que repassarà «les bandes sonores de la teva vida», segons asseguren els organitzadors. Hi participaran La Missiva Companyia de Teatre i la Cobla Reus Jove, a més del taller de dansa BSO Dance. Serà el pròxim 27 de gener, a les sis de la tarda i al Teatre Tarragona. 

Aplec internacional, pujada a Montserrat i exposició fotogràfica

A més d'un espectacle i la ballada al voltant de la Catedral, el projecte «Tarragona Dansa 40 anys» comptarà també amb un aplec internacional a Copenhagen entre el 26 i el 28 d'abril, una pujada a Montserrat el 13 d'abril, o una marxa festiva anomenada «Puja aquí dalt i balla». Comptarà amb xarangues, fideuà i travessarà Tarragona entre la plaça dels Carros i la plaça de la Pagesia. L'acte coincidirà amb Sant Magí. 

D'altra banda, un altre dels actes més rellevants és l'exposició «40 anys en 40 imatges», que farà un repàs dels 40 anys d'història de les colles Tarragona Dansa i de l'evolució sardanista a la ciutat durant aquest període. S'inaugurarà el 15 de setembre. 

"ATENCIÓ: Li pren la pistola a un mosso i intenta disparar-li a la cara, a Tarragona" "La posició de Ballesteros sobre el pla parcial de la Budellera"