Pla general del Campus Sescelades de la URV, a Tarragona

Tarragona tindrà accés a la xarxa 5G de cara a finals d'any

Vodafone iniciarà el desplegament a l'entorn de la Part Alta i de la zona educacional de Sescelades

La xarxa 5G estarà disponible entre final d'any i principis del 2021 a Tarragona. En concret, Vodafone  iniciarà el desplegament a l'entorn de la Part Alta i de la zona educacional de Sescelades, al barri de Sant Pere i Sant Pau, segons han anunciat aquest dilluns l'empresa, l'Ajuntament i el Govern. En el futur es preveu ampliar la cobertura  a la resta de la ciutat i a d'altres municipis del territori.

La iniciativa forma part del projecte del Pla d'Educació Digital  del Departament d'Educació de la Generalitat, que preveu millorar la connectivitat a internet a tots els centres educatius. La nova xarxa ofereix velocitats  de fins a un gigabyte per segon en descàrrega, que multipliquen per deu les velocitats de la xarxa 4G.

L'entrada de la xarxa 5G a Tarragona espera revolucionar l'educació, salut o turisme

La xarxa 5G obre la porta a nous serveis i aplicacions que necessiten immediatesa. Pel que fa al sector de l'educació, l'aplicació suposa, entre altres coses, el desenvolupament de noves experiències d'aprenentatge personalitzades i millor comprensió per part dels alumnes, gràcies a l'aplicació de realitat virtual.

En el sector de la salut, la nova generació serà un gran avanç per a la medicina, facilitant l'accés a consultes en línia, o la incorporació de robots en les cirurgies  amb control remot dels mateixos i sense latència. El mateix passarà en el sector del turisme, que —gràcies a la realitat virtual o la intel·ligència artificial— els turistes podran gaudir de noves experiències  immersives i diferenciadores.