Tarragona bateja, 80 anys després, la plaça de l'estàtua dels Despullats

La 'plaça de Julio Antonio' vol recordar la memòria de l'escultor de l'estàtua | «Era un geni», aplaudeix Ricomà

El 'Monument als Herois', coneguda popularment com l'estàtua dels Despullats de Tarragona, ha estat aquest dissabte al matí escenari d'una celebració que s'ha fet esperar prop de 80 anys. L'espai, fins ara anònim, ha estat batejat oficialment avui com a 'plaça de l'escultor Julio Antonio', en homenatge a l'autor ebrenc. S'ha descobert la placa el dia del 101è aniversari de la seva prematura mort.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Julio Antonio, mort als 30 anys, és un dels màxims exponents de l'art tarragoní de principis del segle XX, i el monument de la Rambla és una de les seves obres més reconegudes. Els alcaldes de Tarragona i Móra d'Ebre —localitat natal de l'escultor—, l'historiador Antoni Salcedo i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, han descobert la placa commemorativa amb el nou nom oficial de l'espai.

«Aquest país i aquesta ciutat tenen un deute històric amb l'escultor Julio Antonio»

L'estàtua està instal·lada al cor de Tarragona des de l'any 1931, dotze anys després de la defunció de l'artista amb només 30 anys. L'alcalde Ricomà, amb un to molt emotiu, ha recordat que «Julio Antonio era un geni, i hagués tingut una trajectòria brillant» en cas d'haver-la pogut seguir durant dècades. «Aquest país té un deute històric amb ell», ha reforçat el batlle. Ricomà ha defensat que l'homenatge a l'escultor «posa en valor la seva qualitat artística».

L'obra que presideix la plaça és una al·legoria d'una dona, Tarragona, acompanyada dels seus fills després de lluitar per la llibertat de la seva ciutat.

"♻ Alumnes de l'escola l'Arrabassada recolliran plàstics de la platja aquest diumenge" "🔴 Un dels edificis històrics del centre de Tarragona abaixa la persiana per sempre"