GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

Almenys una víctima mortal pel descarrilament d'un tren a Castella i Lleó

Tarragona perd més d'un centenar de places d'aparcament dissuasiu

La ciutat té més de 600 places d'aquest tipus repartides en cinc espais de gestió municipal | El recent tancament de l'equipament de l'avinguda Països Catalans ha reduït la xifra en 143 places
Imatge de l'aparcament municipal del Cementiri. | Tarragona Digital

 

Tarragona compta actualment amb 618 places d’aparcament dissuasiu de gestió municipal en cinc espais que se situen al voltant del centre de la ciutat. Una xifra que recentment s'ha reduït en 143 places, després del tancament de l'aparcament de Països Catalans, que s'ubicava al barri de Sant Pere i Sant Pau.

 

Actualment l’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) gestiona els aparcaments de zona taronja, a un euro el dia, de Joan XXIII, Passeig de la Independència, Horta Gran i Passeig Torroja (davant de l’Escola Sant Pau), així com el d’accés gratuït de la rotonda del Cementiri.

 

Fins ara, com hem comentat, també existia un aparcament dissuasiu gratuït a l’avinguda Països Catalans de Sant Pere i Sant Pau, molt utilitzat pels usuaris del Consolat del Marroc i pels estudiants de la URV del Campus Sescelades.

 

Fa pocs dies aquest equipament es va tancar, però no per voluntat de l'Ajuntament de Tarragona. Ha estat decisió del propietari dels terrenys, que tenia cedit el solar en precari a AMT i que ara l’ha recuperat per tal de construir-hi.

 

Imatge d'arxiu de l'aparcament dissuasiu, a tocar del Consulat del Marroc i la «rotonda dels conills» | Google Maps

 

Els cinc aparcaments dissuasius amb què compta actualment la ciutat de Tarragona distribueixen les places de la següent manera:

 

  • Joan XXIII. 92 places. 
  • Passeig de la Independència. 62 places.
  • Horta Gran. 220 places.
  • Passeig Torroja. 74 places.
  • Rotonda Cementiri. 170 places.

 

A aquests cinc equipaments municipals, cal afegir l'aparcament del Parc Francolí, a tocar de la comissaria de la Guàrdia Urbana, i que gestiona Onada. En un principi, l'espai, que ofereix 85 places, es va implantar només per a abonats, però la baixa ocupació va portar a fer-lo gratuït. 

 

Així mateix, la ciutat compta amb diversos carrers que tenen zona taronja, al preu d'un euro al dia, com per exemple al barri dels Músics, a la Part Baixa i al carrer Enric d'Ossó.

 

Ampliació de places al Cementiri

Un dels espais per augmentar les places d’aparcament dissuasiu és el Cementiri. Durant el mandat anterior, amb Josep Acero de president, AMT va pressupostar l'ampliació i l’arranjament de l’equipament del Cementiri per tal que s’executés durant el segon semestre de l’any. Ara, cal saber si la nova presidenta, la republicana Patricia Botez, seguirà amb aquests plans ja previstos.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El projecte preveu l’arranjament i l’ampliació de l’aparcament del Cementiri fins a les 500 places, el que suposaria elevar fins a gairebé un miler les places disponibles en aparcaments dissuasius.

 

La pèrdua de l'Aparcament Tabacalera

Durant el passat mandat, l’Ajuntament de Tarragona va haver de fer front al tancament de l’Aparcament Tabacalera. L’equipament estava ubicat en un solar situat al carrer Manuel de Falla que el propietari havia cedit fins que decidís construir-hi, en una fórmula similar a la utilitzada amb el dissuasiu de Sant Pere i Sant Pau, recentment tancat.

 

Imatge d'arxiu de l'antic Aparcament Tabacalera. | Tarragona Digital

 

La pèrdua d’aquestes prop de 250 places es va compensar des d'AMT amb la construcció d’un aparcament de 62 places al passeig de la Independència i arranjant l’espai en desús de l'N-340, que el passat mes d’abril es va convertir en un aparcament de 220 places.

 

Ciutadans proposa modificar el Pla de Mobilitat

Des del grup municipal de Ciutadans, el seu portaveu, Rubén Viñuales, ha demanat al govern municipal que reaccioni per pal·liar la pèrdua de l'aparcament de l'avinguda Països Catalans. Així mateix, ha proposat una modificació del Pla Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per tal que els aparcaments dissuasius siguin un dels elements prioritaris per tal de reduir l'accés de cotxes el centre de la ciutat.

 

En aquest sentit, Rubén Viñuales ha explicat que «aquests aparcaments dissuasius estarien connectats amb el centre amb autobusos llançadora cada quinze minuts en hores punta i bicicletes i patinets elèctrics».

 

El portaveu de Ciutadans ha assegurat que per aconseguir-ho «s’ha de canviar el pla de mobilitat i implantar una xarxa de carrils bici de 14 quilòmetres a la ciutat». L’objectiu, segons ha assenyalat Viñuales, és «reduir els vehicles que entren al centre de la ciutat per tal d'implantar mesures per pacificar el trànsit, ampliar zones de vianants i reduir la contaminació».