Tarragona inicia la reposició de «162 escocells» al centre de la ciutat

L'actuació es reparteix entre els carrers Gasòmetre, Ixart, Joan Baptista Plana i La Popular
Un escocell és el clot que es fa entorn de les soques dels arbres de les vies públiques. | Cedida

 

L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat una actuació a la via pública sobre una situació que afecta molts carrers de la ciutat, els clots al voltant dels arbres que hi ha a la via, també anomenats com escocells. La conselleria d'Espais Públics ha iniciat la reposició, concretament, de 162 escocells. Segons han traslladat a aquest mitjà des del consistori tarragoní, «la particularitat d'aquesta obra és que s'està aplicant un nou sistema que millora l'accessibilitat i evita quie les arrels dels arbres s'aixequin».

En concret, es tracta dels 82 del carrer Gasòmetre, els 37 del carrer Ixart, els 25 del carrer Joan Baptista Plana i els 15 de La Popular. La particularitat d’aquesta obra és que s’està aplicant un nou sistema que millora l’accessibilitat. 

Aquests 162 escocells nous s’afegeixen als 82 que fa un mes es van col·locar a Bonavista, l’avinguda Prat de la Riba -aproximadament des de Ramon i Cajal a la plaça imperial Tàrraco- i a Via Augusta, des de les escales del Miracle fins a la baixada del Miracle.

Continuació de «la prova del mes d'agost»

El regidor responsable d'Espais Públics, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tarragona, José Luis Martín, ha explicat a aquest mitjà que «amb aquest nou paviment evitem que les arrels dels arbres aixequin les rajoles. Vam fer una prova el passat mes d'agost i, entenent que ha funcionat molt bé, ara traslladem aquest model a altres carrers de la ciutat».

Des del consistori municipal han definit aquest nou paviment com «llambordes de formigó armat entrellaçades amb una armadura interior. És un nou sistema resistent a la climatologia, amb molta durabilitat i que no llisca. Aquests escocells tenen l'espai suficient per captar l'aigua de rec i de la pluja. Les peces de les llambordes s'adapten a la mida de cada arbre».

També et pot interessar:

"REPORTATGE: La nova vida de l'antic abocador del riu Francolí" "AGENDA: Portes obertes a la URV aquest cap de setmana!"