ÚLTIMA HORA

Ingressa a presó el detingut per gihadisme a Reus, considerat un 'cibersoldat' de Daesh

L'Ajuntament de Tarragona licita la renovació de l'enllumenat públic de Bonavista

S'invertirà gairebé mig milió d'euros per substituir més d'un miler de punts de llum al barri tarragoní
En els pròxims mesos es renovaran els punts de llum del barri de Bonavista | Ángel Ullate

 

L'Ajuntament de Tarragona iniciarà en pocs mesos una millora global de l'enllumenat de Bonavista, que en els darrers anys ha registrat una gran quantitat d'incidències i ha provocat les queixes dels veïns. Aquest dijous s'ha licitat el 'Projecte per a la substitució de les llumeneres existents per d’altres amb tecnologia LED al barri de Bonavista de Tarragona'.

 

Aquesta actuació preveu el canvi de 1.066 llumeneres, que s'adaptaran a la normativa amb la instal·lació de tecnologia LED, així com la substitució d'aquells punts de llum que estiguin en mal estat. Aquesta actuació suposarà una inversió de 461.000 euros.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Segons l'informe tècnic justificatiu que s'inclou en la licitació, «aquest canvi ve motivat principalment per la gran quantitat d’incidències que es registren provinents del conjunt d’aquest enllumenat». La justificació dels tècnics explica també que «el motiu principal de les incidències correspon al fet que les llumeneres existents són de tipologia esfèrica de grans dimensions i, causa de les característiques dels carrers i al constant trànsit de petits camions, sovint es veuen afectades per col·lisions que causen micro esquerdes a l’esfera. En cas de pluja, l’aigua entra per les esquerdes i causa avaries a la instal·lació elèctrica».

 

Per aquests motius exposats, el plec de condicions preveu la instal·lació d'unes llumeneres amb resistència als impactes. Així mateix, les peculiaritats d'alguns carrers del barri, alguns d'ells estrets, farà que les llumeneres siguin de dimensions reduïdes, deixant de banda les actuals de tipus globus, i que tinguin molta robustesa.

 

Un fanal avariat al barri de Bonavista de Tarragona. | Cedida

 

La reforma integral de l'enllumenat de Bonavista, segons consta en el projecte, s'estendrà a la gran majoria de carrers del barri i suposarà una millora en la seguretat dels veïns i veïnes. Així, s'acabarà amb la imatge de carrers foscos a les nits i, alhora, es millorarà l'eficiència energètica, amb la implantació de la tecnologia LED. Una vegada es faci l'adjudicació del projecte, el termini d'execució dels treballs serà de sis mesos.

 

També et pot interessar: