Pla obert de les tasques de prevenció d'incendis a la perifèria de Tarragona

Tarragona destinarà 500.000 euros anuals a prevenir incendis forestals a l'Anella Verda

Es reduirà la densitat de combustible forestal i s'arreglaran camins per garantir el pas de vehicles d'extinció

L'Ajuntament de Tarragona ha iniciat diverses actuacions per prevenir  incendis forestals a l'Anella Verda. Enguany hi destinarà 500.000 euros i la intenció de l'equip de govern és mantenir la partida  els propers exercicis. El 12 d'abril van començar els primers treballs a l'entorn del Pont del Diable, que s'allargaran fins el 15 de juny. El consistori considera que l'alta densitat dels boscos, l'estat del sotabosc a la zona i les característiques dels camins actuals, que dificulten l'accés i la tasca dels bombers, fan necessària l'actuació de prevenció i minimització de danys.

«Reduïm brolla i pineda  malalta i facilitem el creixement d'espècies alzinars», ha apuntat el conseller de Medi Ambient, Xavier Puig. L'edil ha afirmat que actuen amb criteris ambientals, l'assessorament de bombers i en diàleg amb les entitats ecologistes. «Tarragona  ha d'adquirir cultura forestal com tenen molts municipis de la Catalunya Vella i cercar fórmules d'economia circular que promoguin la gestió sostenible dels nostres boscos», ha afegit.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Les actuacions  se centren en tres àmbits. D'una banda, s'arrangen camins  forestals entre la zona d'aparcament del Pont del Diable i el nucli de Rodolat del Moro. També es treballa en l'obertura d'àrees forestals estratègiques, a partir de reduir la densitat de combustible forestal  i treballar en el sotabosc d'una zona d'unes 20 hectàrees per minimitzar  la propagació del foc. Finalment, s'obrirà una zona de seguretat, lliure de vegetació, a l'oest del Pont del Diable, per garantir la capacitat d'atac sobre un hipotètic foc. Els treballs tenen un cost de 70.000 euros.