Instal·len a Tarragona els primers contenidors adaptats per a persones en cadira de rodes

Es troben al carrer de Pere Martell després que un veí ho sol·licités | L'Ajuntament, disposat a «fer-ho extensiu» a altres zones
La demanda d'un veí va accelerar la instal·lació dels contenidors | Cedida

L'Ajuntament de Tarragona ha confirmat l'inici d'una prova pilot que desembocarà en la instal·lació de contenidors accessibles per facilitar el servei a persones en cadira de rodes o amb mobilitat reduïda de la ciutat. La primera illa d'aquests nous contenidors especials s'ha ubicat al carrer de Pere Martell, a l'altura del número 48, després que un veí ho sol·licités formalment al consistori. El conseller de Neteja, Jordi Fortuny, s'ha mostrat disposat a «fer-ho extensiu a altres zones de la ciutat» en cas que es confirmi el bon servei de facilitats que vol prestar per a la ciutadania.

La particularitat d'aquestes illes de contenidors és la seva poca alçada, de no més d'un metre i vint centímetres, i el funcionament d'un sistema de tancament lent que possibiliti que les persones amb més dificultat de moviment tinguin temps suficient per accionar la palanca d'obertura i després tenir les dues mans lliures per llençar les bosses d'escombraries. La mesura, sense precedents a la ciutat, podria ampliar-se a altres zones «si veiem que el mecanisme funciona bé i si és útil per a les persones», ha apuntat Fortuny.

"La petició de la CUP de Tarragona per protegir l'Anella Verda" "Atenció: Tot el que has de saber sobre les mesures d'accés a les platges de Tarragona!"