NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
Imatge d'una de les activitats del «Tarrorífic» celebrat l'any passat a Tarragona.

El «Tarrorífic» explicarà les històries més tenebroses de la ciutat de Tarragona

La segona edició d'aquesta proposta turística i cultural se celebrarà entre el 26 d'octubre i el 3 de novembre en diferents punts de la ciutat

Els ciutadans que vulguin conèixer les històries més tenebroses de la ciutat de Tarragona podran fer-ho gràcies a la segona edició del «Tarrorífic». Després de la bona rebuda de l'any passat, l'esdeveniment sumarà un nou espai d'activitats a la Necròpolis, on es detallarà l'inframón en els temps de Roma. A més, també es podrà indagar en el passat del cementiri tarragoní i en els contes i llegendes que amaga la Part Alta de la ciutat. 

El «Tarrorífic» va néixer l'any passat de la mà de Tarragona Turisme i Argos Serveis Culturals i va tancar amb bons números. «Aquest any seguim apostant per aquest producte innovador que enriqueix el nostre relat de ciutat explicant una part desconeguda de la història», manifestava la regidora de Turisme i presidenta del Patronat, Inma Rodríguez. 

La necròpolis, un nou espai per explicar al «Tarrorífic»

La Necròpolis Paleocristiana és el nou espai que se suma al llistat de localitzacions del «Tarrorífic». L'activitat anomenada "De Tarraco al Hades" traslladarà els visitants a l'inframón en els temps de Roma

"De Tarraco al Hades" se celebrarà el dia 30 d'octubre a partir de les 16.45 hores en català i el 31, a la mateixa hora, en català. 

Descobrir els secrets del cementiri de Tarragona

El «Tarrorífic» es desenvoluparà en diversos punts de la ciutat de Tarragona. Això permetrà conèixer els detalls d'espais foscos com el cementiri o la Part Alta, espais que amaguen molts anys d'història, llegendes i contes, que sortiran a la llum per la celebració de Tots Sants.

El 26 d'octubre a tres quarts de sis de la tarda —la visita en castellà està programada l'endemà—, al cementiri s'explicarà els orígens de l'espai, des de la Guerra del Francès fins a l'actualitat. Després de l'episodi bèl·lic, es va decidir construir un cementiri als afores perquè els de l'interior de la ciutat estaven plens. La necròpolis compta amb un conjunt notable de sepulcres i làpides de valor artístic. Per això, «Tarrorífic» ofereix un itinerari cultural per descobrir-lo. 

La Part Alta amaga històries per no dormir

El segon punt on se celebraran activitats del «Tarrorífic» és a la Part Alta de Tarragona. Es tracta d'un lloc que acumula segles i segles de vivències, llegendes i històries que mai s'han volgut explicar. Per això, aquesta activitat traurà a la llum narracions gòtiques basades en fets reals. L'activitat no està recomanada per a nens ni adults porucs, sensibles o amb cardiopaties severes. 

Serà una nit plena d'històries sobre crims, fantasmes i espiritisme. L'espectacle tindrà lloc els dies 31 d'octubre i 1, 2 i 3 de novembre a les 21 hores en català o a les 22.20 hores en castellà. 

Totes les entrades tenen un cost de 10 euros menys la de l'activitat que se celebra a la Part Alta, que costa 15 euros, i ja es poden adquirir al portal de «Tarrorífic».