GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Teatre Tarragona no reobrirà abans del juny

Els tècnics de l'Ajuntament han detectat errades d'instal·lació en el fals sostre | Els treballs de recol·locació tenen una durada prevista de tres mesos
L'Ajuntament ha instal·lat una bastida sota la zona afectada del teatre | Toni Cabanillas

 

El Teatre Tarragona no reobrirà abans del mes de juny. Ho ha confirmat la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, després que els tècnics municipals hagin corroborat que la causa del despreniment al fals sostre de l'equipament és una errada d'instal·lació en el sistema d'anclatges d'aquest fals sostre de cartó guix. La durada dels treballs de reinstal·lació d'aquest fals sostre no serà inferior als tres mesos.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«L'estudi dels tècnics ha confirmat la pitjor hipòtesi possible», ha advertit Floria aquest dimecres, 27 de febrer, a la tarda. La consellera de Cultura ha explicat que la mala praxis envers la instal·lació del fals sostre no només afecta el tram caigut, sinó que engloba la totalitat d'aquest revestiment acústic. «Malgrat que en cap cas afecta a l'estructura del teatre, és una de les coses més greus que hem viscut en els darrers anys», ha valorat Begoña Floria.

 

L'estudi tècnic confirma que l'errada d'instal·lació afecta a tot el fals sostre, i no només al tram caigut

«Aquesta mala praxis és inadmissible; és una vergonya i estic indignada», ha manifestat la consellera tarragonina. El Teatre roman tancat des de fa deu dies, i des de la detecció del despreniment, per raons de seguretat i precaució, l'Ajuntament va decidir mantenir-lo tancat. «No puc entendre una errada d'aquest nivell en un equipament de només nou anys de vida», ha afegit. L'Ajuntament demanarà responsabilitats un cop s'estableixi amb claredat en quina fase del procés s'ha produït l'errada.

 

L'àrea de Cultura ja treballa per definir una reprogramació alternativa dels espectacles previstos al Teatre Tarragona durant tota la temporada de primavera, en què l'equipament romandrà tancat. «El nostre objectiu és salvar tota la programació que puguem en altres escenaris o en altres dates, tot i que serà impossible salvar-ho tot», ha lamentat Floria. Ha avançat que algunes d'aquestes dates alternatives encara no són definitives, i ha agraït «la comprensió de les companyies, entitats i usuaris» afectats.

 

El fals sostre és un element decoratiu i acústic important, però no està vinculat a l'estructura del Teatre

El despreniment d'un tram del fals sostre del Teatre —un element decoratiu i acústic que es col·loca sota l'estructura real que sustenta l'edifici— ha encès totes les alarmes sobre la precària situació dels tres teatres de la ciutat. L'Ajuntament ha col·locat una bastida de ferro per revisar l'estructura, i començarà els treballs de reinstal·lació del fals sostre una vegada finalitzi l'informe tècnic en què encara s'està treballant. «És una vergonya, Tarragona no s'ho mereix», ha lamentat, de nou, la consellera Floria., El Teatre Tarragona ja sap que no podrà acollir cap actuació ni espectacle durant, com a mínim, els pròxims tres mesos.

 

També et pot interessar