Els teatres de Tarragona comptaran amb gairebé 200 espectacles fins al mes de juny de 2020

El projecte «Les escoles van al teatre», el Dixieland, el segell de proximitat i noms propis com Paco Ibáñez o Joan Pera, àmbits més destacats
Els teatres de Tarragona oferiran gairebé 200 espectacles entre els mesos d'octubre i maig. | cedida

La programació dels teatres de Tarragona comptarà amb gairebé 200 espectacles entre els mesos d'octubre i maig. La música, el teatre i la dansa seran els protagonistes d'una temporada que comptarà amb el segell de proximitat. «Amb això es demostra que tenim un múscul cultural important», ha defensat l'alcalde, Pau Ricomà. Noms propis com Paco Ibáñez o Joan Pera arribaran a la ciutat, però també ho faran companyies no professionals i entitats de Tarragona. Tindran un paper rellevant activitats com «Les escoles van al teatre» o festivals com el Dixieland, que l'Ajuntament potenciarà per ser únic en l'estat espanyol. 

Una temporada d'espectacles per demostrar el «múscul cultural» de Tarragona

Després de presentar la temporada estable del Teatre Tarragona, l'Ajuntament ha anunciat aquest matí la resta d'activitats culturals que es podran gaudir entre l'octubre i el maig de l'any vinent. En són gairebé 200, entre espectacles teatrals avantguardistes, clàssics i de petit format; actuacions de música clàssica com la de l'Orgquestra Simfònica Camera Musicae; obres pensades per als més petits, com «Ningú és un zombi» o «Bítels per a nadons»; representacions de dansa; i noms propis com Paco Ibáñez, Els Pastorets o Joan Pera. 

«És un goig. Tarragona té un múscul cultural important, és una ciutat participativa, de diàleg i amb futur», ha defensat Pau Ricomà durant la presentació del llibret que recull totes les representacions de la temporada. Les representacions van a càrrec, majoritàriament, d'entitats de la ciutat no professionals, i compten amb la col·laboració del consistori a través de producció, cessió d'espais o convenis. 

El segell de quilòmetre zero es podrà veure amb les actuacions de l'Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, els concerts de la Banda Unió Musical de Tarragona, els Pastorets de la companyia La Golfa o el Festival Juvenil de Teatre Grecollatí. 

«Les escoles van al teatre», una iniciativa precursora

Enguany, a més de continuar amb el format de temporada única —fet que permet conèixer totes les propostes des de l'inici—, Tarragona tornarà a acollir el programa «Les escoles van al teatre». Es tracta d'una iniciativa precursora i que la Generalitat vol fer seva a partir de l'any vinent, segons ha explicat el director de Cultura del consistori, Carles Figuerola. 

També es potenciarà des del consistori el festival Dixieland, «únic en tot l'estat per ser de carrer», ha afegit Figuerola. Completaran la programació els espectacles organitzats per la Sala Trono i el Magatzem. Les entrades de tota la temporada ja son a la venda i es poden adquirir les 24 hores al portal dels Teatres de la ciutat o a les taquilles del Teatre Tarragona en l'horari habitual —de dimecres a divendres—. 

"❗Les dures paraules del líder de Ciutadans de Tarragona contra l'alcalde de la ciutat" "❗La proposta de l'Ajuntament de Tarragona per millorar l'accés a Torreforta"