Tensió a Cambrils entre l'Ajuntament i la junta directiva del Club Nàutic

L'origen d'aquest conflicte es troba en les obres del Nàutic cambrilenc i les dimensions «del nou restaurant»

La tensió soterrada entre l'Ajuntament de Cambrils i l'actual junta directiva del Club Nàutic d'aquesta localitat surt a la llum.  A l'origen d'aquest conflicte, les obres que el Nàutic està duent a terme des del passat mes d'octubre. Obres que, segons ha informat aquest centre cambrilenc, «té parts molt avançades i pràcticament a punt d'acabar com el passeig de Llevant. També són molt evidents els canvis en la zona dels pantalans i la làmina d'aigua».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Entre aquestes actuacions hi hauria una modificació del restaurant sobre la qual, segons fonts consultades, «restauradors de la zona del port que es creuen de sang blava han fet córrer rumors interessats». També s'han aixecat interrogants, segons han indicat algunes fonts, sobre l'actuació d'una alta funcionària del consistori cambrilenc en tot aquest assumpte. 

Des del departament d'Urbanisme del consistori cambrilenc, i a preguntes de TarragonaDigital, s'ha informat que «la documentació que van aportar des del Club Nàutic no compleix el pla especial del Port en diferents punts. Es va emetre informe desfavorable i es va donar termini perquè aportin la documentació rectificada, cosa que no han fet». 

Tanmateix, la gerent del Nàutic, Jordina Gallinat, en un comunicat, ha manifestat que «neguem rotundament que l'Ajuntament hagi emès cap informe desfavorable en relació al  projecte constructiu que s'està desenvolupant actualment i reiterem que aquest s'està duent a terme sense cap contratemps i sobre el calendari previst».

Dins la junta directiva del Nàutic de Cambrils hi ha un aparellador municipal que «és l'encarregat de presentar els plànols del projecte a l'Ajuntament». Qui informa sobre aquests documents és la seva cap a l'Ajuntament. Aquesta funcionària «està posant bastons a les rodes i s'ha posat del cantó d'un grup d'empresaris del municipi que estan en contra de la remodelació i el que volen és veure si la junta es cansa», segons han explicat a TarragonaDigital fonts consultades. 

«Un restaurant amb 300 cadires»

«Sobre el restaurant havien explicat que seria de 300 places i, quan nosaltres vam preguntar, ens van dir que no, que no era així, que era de 50 perquè els socis volen més espai.  També ens van comentar que tancaven l'accés al far verd i des del Nàutic també ens han dit que no era veritat» han explicat diferents fonts a aquest mitjà.

Per tal de poder arribar a una entesa es va convocar una reunió al consistori entre l'Ajuntament i la junta directiva del Nàutic. Posteriorment s'havia de dur a terme una altra trobada, auspiciada per la Fecam, la federació d'empresaris de Cambrils, amb representants de tots els grups polítics municipals «com a testimonis» que es va cancel·lar. No hi ha data per una nova trobada.

Des de la Fecam, Victorià Luque, el seu president, ha manifestat a aquest mitjà que «nosaltres entenem que la millor manera de solucionar aquesta situació és posar els plànols sobre la taula i veure on hi pot haver, si és que n'hi ha, un problema».