GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Autisme: Todos en Azul vol senyalitzar els espais públics i comerços de Tarragona amb pictogrames

L'entitat defensa la importància d'aquest canal de comunicació per a les persones que pateixen aquest trastorn
Proposta de senyalització amb pictogrames per a les persones amb autisme | Ajuntament de Mislata

 

 

Todos en Azul, l'associació sense ànim de lucre que col·labora per atendre les necessitats de les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista, ha posat sobre la taula un projecte basat en la senyalització de comerços i espais públics amb pictogrames. Una iniciativa que facilitaria en gran mesura el reconeixement de l'espai a les persones amb autisme.

 

L'entitat espera que l'Ajuntament de la ciutat se sumi a la proposta, i ha engegat la campanya 'Entén la teva ciutat amb pictogrames' per aconseguir patrocinadors que els ajudin a tirar endavant el projecte. Així mateix,  ha convidat a tots els establiments de la ciutat a sumar-se al projecte, pel qual tan sols cal que assumeixin el cost de 15 euros que té el pictograma i col·locar-lo en un lloc visible.

 

Des de Todos en Azul apunten la necessitat d'identificar especialment l'Ajuntament, les dependències de la Generalitat, els centres de salut, els hospitals, les comissaries de policia, les escoles, el patrimoni romà, els parcs públics, els centres cívics, la biblioteca i l'Oficina de Turisme; però també els equipaments esportius, ​​centres comercials, botigues, hotels i restaurants.

 

 

 

La importància dels pictogrames

Els pictogrames són en certa manera, el llenguatge universal de les persones amb autisme, ja que per a aquestes, són un element clar, visual, directe i molt entenedor, que els ajuda a situar-se i reconèixer l'entorn.

 

A Tarragona hi ha quatre escoles que treballen amb pictogrames, i alguns pares també en disposen per facilitar la comunicació amb els seus fills. D'aquesta manera, la iniciativa 'Entén la teva ciutat amb pictogrames' pretén utilitzar el mateix model per a facilitar un reconeixement conjunt i coordinat a tota la ciutat.

 

D'altra banda, des de l'associació Todos en Azul, apunten al valor afegit que aportarien els pictogrames de cara al turisme, ja que són elements entenedors que no necessiten la comprensió estricta de l'idioma i que permeten reconèixer davant de quin establiment o equipament ens trobem.

 

 

Et pot interessar