GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Un treball sobre el Chartreuse de Tarragona guanya el premi Trencadís

L'autora de l'obra és estudiant del col·legi Vedruna Sagrat Cor i s'anomena Laia Cunillera Figueras
La tarragonina Laia Cunillera, al centre, ha estat la guanyadora del premi Trencadís amb un treball sobre el Chartreuse. | Cedida

 

El Chartreuse i la «història d'amor» del licor amb Tarragona. Aquesta és la temàtica principal del treball que s'ha endut el segon Premi de Recerca Trencadís, organitzat per la Fundació Trencadís i patrocinat per Repsol. És obra de Laia Figueras Cunillera, alumna del col·legi Vedruna Sagrat Cor, que actualment cursa Batxillerat. Per a redactar-lo, s'ha documentat amb profunditat sobre la relació del Chartreuse i Tarragona a través de quinze entrevistes, reculls de fotografies i elements de marxandatge del licor.

 

El Premi de Recerca Trencadís és una iniciativa dirigida als alumnes de tots els centres d'educació secundària del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Cada centre pot presentar fins aun màxim de tres treballs d'investigació de Batxillerat, que han de complir determinats requisits. El de Figueras ha estat seleccionat com el millor treball de la segona edició d'aquests premis. 

 

El Chartreuse i Tarragona, una «història d'amor»

«Chartreuse i Tarragona. Una història d'amor narrada pels seus protagonistes». Aquest és el títol del treball de Laia Figueras Cunillera. Per executar-lo, l'estudiant s'ha hagut de documentar amb exactitud i ha hagut de buscar fonts de primera mà. El jurat ha destacat les quinze entrevistes dels protagonistes que apareixen al mateix, a més dels reculls de fotografies, elements de marxandatge del licor i els barrilets de les festes de Santa Tecla que hi ha hagut entre els anys 1998 i 2017, també recollits en l'obra. 

 

D'altra banda, un dels factors que l'ha convertit en guanyadora té a veure amb la investigació sobre la publicitat del Chartreuse a la ciutat. Figueras ha aconseguit imatges dels anys 1905, 1912, 1926, 1958, 1960 i 1963, entre altres. 

 

El Premi Trencadís, nascut per potenciar la recerca

La Fundació Trencadís, en col·laboració amb Repsol, ha creat aquests premis per «potenciar la recerca i la investigació fora de l'àmbit universitari». Segons els organitzadors, es tracta d'«estimular l'alumnat en la realització de treballs de qualitat» i d'«educar els joves en la defensa pública dels treballs». 

 

D'altra banda, un altre dels objectius és incentivar els centres en la motivació dels seus alumnes per a la investigació. El Premi de Recerca Trencadís s'ha entregat aquest divendres al matí a l'Escola Oficial d'Idiomes, l'antiga fàbrica de Chartreuse de Tarragona.