Ajuntament de Tarragona

Els treballadors de l'Ajuntament de Tarragona denuncien que el govern municipal els retalla drets laborals

Una quarantena d'empleats es concentren a la porta del consistori i presenten al·legacions al pressupost del 2021

Una quarantena de treballadors de l'Ajuntament de Tarragona s'han concentrat  aquest dimarts davant del consistori per protestar pel que consideren una retallada  de drets laborals. La convocatòria ha comptat amb el suport dels sindicats  CSC, UGT, UOSC, ASEMIT, CSIF i SPL i han exhibit pancartes contra l'actual equip de govern, conformat per Esquerra i per En Comú Podem.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aida Beserrate, presidenta de la junta de personal, ha apuntat que els han retirat «la indemnització  de la jubilació anticipada, no paguen els premis d'antiguitat i no aporten res al pla de pensions», entre altres aspectes. Amb tot, han presentat  al·legacions al pressupost del 2021 per reclamar modificacions en partides del capítol de personal.

Beserrate ha lamentat que «els jubilats  cobraven des de fa 40 anys el fons social i ara de cop diuen que és il·legal», en referència a l'equip de govern. Amb tot ha deixat clar que no reclamen cap augment salarial, sinó deixar de perdre «drets adquirits».

Els funcionaris critiquen la pèrdua de «drets adquirits» i deuncien un «abús de la temporalitat» en els contractes

Una altra qüestió que molesta els treballadors és l'increment del nombre d'interins, que segons les dades dels sindicats ja arriba al 47% del total de la plantilla. Ho consideren un abús de la temporalitat  i han assegurat que hi ha sentències judicials que obliguen a corregir-ho. A més, han apuntat que més de la meitat de la plantilla fa feines de superior categoria a la que els correspondria, i que quan un treballador  ho ha denunciat la justícia li ha donat la raó.

Amb tot, Beserrate ha afirmat que han fet propostes per negociar «ajustades a la legalitat» i que s'han aplicat en altres ajuntaments  i diputacions. «Sembla que aquí no tenen ganes de resoldre la situació», ha indicat la presidenta de la junta de personal. De moment els treballadors aposten per «negociar i consensuar». L'única reunió que haurien mantingut amb l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, va ser el passat 30 de desembre. «Va tenir molt bones paraules, però necessitem fets», ha insistit.