ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Tres manifestants de Tarragona, al jutjat per les protestes del 21-D a la ciutat

Vora de 200 persones van sortir al carrer el dia que el Consell de Ministres se celebrava a Barcelona
Imatge d'arxiu del Palau de Justícia de Tarragona | ACN

Tres manifestants de Tarragona han estat citats a declarar aquest dijous al Jutjat d'Instrucció número 6 de la ciutat, segons ha avançat el digital 'Nació Tarragona'. Els tres investigats estan sobre la pista judicial per les protestes del dia 21 de desembre arreu del territori, desencadenades amb motiu de la celebració del polèmic Consell de Ministres de l'executiu espanyol a la Llotja de Mar de Barcelona. De les tres persones implicades, només una ha entrat al jutjat per respondre les preguntes i declarar davant la jutgessa del cas.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Se'ls investiga per presumptes danys i desordres públics durant la jornada de mobilitzacions i manifestacions, que van culminar amb una protesta unitària de vora 200 persones a la plaça Corsini. Dels dos investigats que no han declarat, un d'ells ha refusat entrar a declarar com a «eina de rebuig contra tots aquests muntatges» i l'altre no ha comparegut perquè la citació judicial no va ser entregada correctament. Aquell 21-D, alguns manifestants van llençar pintura i ous contra la façana de la Subdelegació del govern espanyol, a la plaça Imperial Tarraco, o contra vehicles policials.

 

Només un dels tres investigats ha comparegut i declarat davant la jutgessa del cas

L'advocat de la investigada que ha declarat avui, Carles Perdiguero, ha explicat en declaracions recollides pel mitjà anteriorment citat que ella va participar en aquestes mobilitzacions del 21 de desembre, però que en cap cas és l'autora de cap acció delictiva. «La investigada no va ser identificada el dia dels fets denunciats, sinó quatre mesos més tard en una altra manifestació», ha afegit l'advocat.

 

Segons els procediments previstos, la jutgessa emetrà aviat una segona citació a l'investigat que ha refusat declarar i també haurà de tornar a enviar-ne una a la persona que no va ser localitzada en l'anterior ocasió.

 

També et pot interessar