Ajornada l'emissió dels episodis de «Enginyeria Romana» a TVE

Els capítols de la sèrie documental s'havien d'emetre dilluns 14 però aquest divendres, 11 de gener, s'ha fet públic que TVE ha ajornat la emissió. La nova data d'emissió és el 14 de febrer.

Gerra d'aigua freda pels seguidors de la sèrie documental «Enginyeria Romana».  Aquest dijous, 10 de gener, es feia públic que ja hi havia data per l'estrena del documental «Enginyeria Romana» que es va presentar a Tarragona, al Teatre Tarragona, el passat 19 de desembre. En principi es contemplava el dilluns, 14 de gener, a La 2, i a partir de les deu de la nit el capítol «Ciudades II» i a les  11 el següent, «Aqüeductes II».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Tanmateix aquest divendres, 11 de gener, l'Ajuntament de Tarragona ha fet públic que «segons ens han avisat, Televisió Espanyola ha ajornat l’emissió dels nous capítols de la sèrie prevista inicialment per aquest dilluns. Segons ha pogut saber TarragonaDigital, la nova data d'emissió programada és el dijous 14 de febrer i l'ajornament tindria motius promocionals. Des del consistori tarragoní s'ha afegit que «encara no se saben els motius d’aquest ajornament que, en qualsevol cas, són completament aliens al Patronat Municipal de Turisme o l’Ajuntament de Tarragona». 

Introducció als sistemes hidrològics de l'Imperi Romà

Ambdós capítols serviran com a introducció, a través de models en 3D i imatges reals del llegat romà, als sistemes hidrològics de l'Imperi Romà, d'un cantó a l'altre del Mediterrani.  A «Aqüeductes II» hi té una breu aparició l'aqüeducte de les Ferreres de Tarragona, el popular Pont del Diable,  del qual es comenta que la seva construcció no necessitava les arcades que encara avui en dia es poden veure i per això es planteja que tingués un component més aviat propagandístic. 

La consellera de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Inma Rodríguez, ha explicat a TarragonaDigital que «l'estrena a TVE suposa una gran projecció per a Tarragona,  no només pel que fa a la imatge de ciutat sinó també per haver estat capdavanters en un projecte de divulgació del patrimoni innovador, de tanta qualitat. Confiem molt amb la projecció internacional, ja que està previst comercialitzar la sèrie a televisions d'arreu del món».

«Així mateix,  les xifres de l'anterior estrena ens anima a pensar que aquesta també assolirà molt bons resultats» ha reblat Rodríguez.

Cal recordar que el capítol «Aqüeductes II» va ser premiat al festival de cinema arqueològic de Bidasoa. El guardó, l'Arkeolan, l'atorga la fundació Areolan a la millor divulgació científica. 

Èxit d'audiència pels primers capítols d'«Enginyeria Romana»

Els primers capítols d'«Enginyeria Romana», amb un protagonisme destacat de Tarragona, i emesos l'any 2015, van aconseguir, dins el seu gènere, unes audiències que no es va dubtar a qualificar de rècord arreu de l'Estat espanyol, amb unes xifres de 537.000 i 729.000 espectadors, respectivament. Cal recordar que aquest documental compta amb la coproducció de l'empresa reusenca Digivisión. 

La sèrie cerca explicar com es van construir les obres que els romans van llegar per la història durant la seva conquesta del Mediterrani.