ÚLTIMA HORA

Les comarques de Tarragona superen el centenar de morts per coronavirus i acumulen 1.206 casos

Els ugandesos Aba Taano porten el seu gòspel solidari a Torreforta

El grup actua aquest diumenge, a les 12 hores, a la parròquia de Sant Josep Obrer del barri de Ponent | La recaptació es destinarà al manteniment d'un orfenat a Uganda
La parròquia de Sant Josep Obrer de Torreforta acull el concert d'Aba Taano aquest diumenge. | Fundación Cajasol

 

El grup de gòspel Aba Taano aterra aquest diumenge al migdia a Tarragona, on omplirà amb la seva música solidària la parròquia de Sant Josep Obrer de Torreforta. El concert, una iniciativa conjunta de la parròquia del barri de Ponent i del Cor Sant Josep, tindrà un vessant solidari, ja que tot el que es recapti, mitjançant taquilla inversa, es destinarà a l’Orfenat de Kireka, a Uganda.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aba Taano forma  part del projecte 'Música para salvar vidas', que compta amb diferents propostes artístiques amb un sol objectiu: ajudar a finançar l'orfenat que l'entitat té a Kampala, capital d'Uganda. Avui en dia acull una trentena de nens i nenes a qui s'ofereix no només un lloc on menjar i dormir, sinó un projecte formatiu vinculat a aquesta institució. Tres dels membres d'Aba Taano, de fet, són de la primera generació d'infants que, l'any 2005, va acollir l'orfenat.

 

La parròquia de Sant Josep Obrer de Torreforta acull el concert de d'Aba Taano. | Google Maps

 

'Música para salvar vidas' és una entitat creada fa 15 anys per Elisabeth Michot de Jowers per atendre nens i nenes abandonats als carrers del país africà. Sobre la tasca que fan, la fundadora de l'entitat explica que «els eduquem com si fossin els nostres propis fills ajudant-los a construir-se un futur professional al seu país. Els acollim en la casa on se’ls dóna un tracte molt personal, suport i afecte». Natumayini, Aba Ta-ano, Af Ndanza, Kawá o Kalemas són grups que han sorgit d’aquesta ONG.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els components d'Aba Taano són la Nabbaale, el Kamogga, el Derrick, el Ki-meze i el Mayanja. El conjunt va néixer fa més de 10 anys a l’orfenat i des de llavors han actuat en nombrosos països, han enregistrat discos i han guanyat diversos premis internacionals. La musicoterapeuta Montse Navarro, que dóna suport al grup en les seves gires per Catalunya, explica que «la música forma part de la seva vida, el gòspel és un cant a l’esperança». Navarro assegura que «les seves actuacions són màgiques, a més que els seus components són molt bones persones, tenen una alegria que captiva».

Més notícies de la categoria Tarragona