Neix Units per Tarragona: el lobby que vol «recordar als polítics per a qui es fa la política»

L'històric líder veïnal Ángel Juárez és l'impulsor d'aquest grup de pressió que s'ha constituït recentment amb l'objectiu de «recuperar l'alegria per Tarragona»
Una trentena de persones va participar en el dinar fundacional d'Units per Tarragona, celebrat el passat 19 de febrer. | Cedida

Units per Tarragona és el nom del grup de pressió que s'ha constituït recentment a la ciutat de Tarragona i que impulsa l'històric líder veïnal Ángel Juárez, actualment president de la Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) i de l'entitat ecologista Mare Terra - Mediterrània. El punt de partida d'aquest lobby es va donar el passat 19 de febrer amb un dinar que va aplegar una trentena de persones de la societat civil tarragonina, entre elles el president del Nàstic, Josep Maria Andreu; el president de l'Associació Deportiva Torreforta (ADT), Robert Hernández, o l'exregidor de l'Ajuntament de Tarragona i president del Gremi de Pagesos de Tarragona, Raül Font.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

A través d'un comunicat de premsa, Units per Tarragona es defineix com «un nou lobby que neix com a moviment popular i transversal, que té com a objectiu recuperar l’alegria de Tarragona i convertir-la en una ciutat digna de la seva gent i la seva història». Asseguren que «Tarragona és una gran ciutat, però que està inacabada. Una ciutat que veu com molts projectes no es porten a terme, com els negocis abaixen les persianes i com els carrers es queden buits. Gran part de la ciutadania, considera que Tarragona cada cop està més decadent i trista». Aquests, assenyalen, «són els motius pels quals algunes persones han decidit actuar». El nou grup de pressió tarragoní ha explicat que «aquest projecte està integrat per persones de diferents àmbits i sectors, amb ideologies diverses, però que comparteixen la idea de canvi que necessita Tarragona».

En aquest sentit, consideren que «falta trobar consens en el projecte de ciutat que es vol desenvolupar, ja que si cada vegada que hi ha canvis a l'Ajuntament, s’intenta canviar el projecte i totes les mesures que podrien ser beneficioses per la ciutat es guarden en un calaix». Entre aquests projectes, han posat d'exemple l’Anella Verda, la Savinosa, Tarragona Smart City o el Banc d’Espanya, entre altres. Així mateix, Units per Tarragona considera que «polítics i ciutadans estan massa distanciats», motiu pel qual vol actuar també com a punt d’unió «entre poble i dirigents, recordant als polítics per a qui es fa la política».

"✝TOTS ELS ACTES de la Setmana Santa de Tarragona 2020!" "🏉 L'Ajuntament de TGN posa data a l'estrena del camp de rugbi de Campclar"