Treballadors de RENFE Tarragona protestaran amb llargues aturades aquest divendres i diumenge

Demanen augmentar la plantilla d'operaris, posar fre a les externalitzacions i millores en la conciliació laboral
L'estació de trens de Tarragona, en una imatge de recurs | Miguel Cabrerizo

 

«Aquest divendres, 30 d'agost, continuaran les aturades parcials convocades pel sector ferroviari de la CGT», han anunciat fonts sindicals de RENFE Tarragona. L'avís de la convocatòria fa referència a una vaga de dos dies, prevista per divendres 30 d'agost i diumenge 1 de setembre, en períodes de quatre hores compresos entre les 12.00 i les 16.00 hores i també entre de 20.00 a 24.00 hores.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els treballadors afirmen que «la manca de personal està repercutint negativament en el servei i perjudicant els usuaris i usuàries del ferocarril, el qual nosaltres sí que considerem un servei públic». Els manifestants reclamen reforços de personal en els tallers, a les taquilles de tiquets, a la conducció dels combois i a l'àrea d'intervenció, i acusen la direcció de RENFE i el Ministeri de Foment de menystenir els treballadors i el servei.

 

Treballadors de RENFE Tarragona, en vaga: demanen reforços de personal i millores laborals

Els treballadors indignats subratllen que «les necessàries millores i les necessitats de personal estan en coneixement de l'actual ministre de Foment», el socialista Ábalos. Més enllà d'augmentar la plantilla d'operaris —demanen duplicar la xarxa de personal actual arreu de tot l'Estat—, també insten l'administració a posar fre a les externalitzacions dels serveis i a la privatització del sector, i prendre mesures per afavorir la conciliació laboral i familiar dels treballadors.

 

A través d'un dur comunicat, també han retret a Foment la imposició «d'uns serveis mínims abusius, del 93%, que limiten el nostre dret de vaga» cada cop que proposen manifestacions o concentracions d'aquesta índole. Acusen el ministeri de «només recordar que som un servei públic quan es convoquen mobilitzacions, mentre que durant la resta de l'any es dediquen a precaritzar i privatitzar el servei».

 

També et pot interessar