GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els taxistes de Tarragona i l'Ebre se sumen a la vaga

El Sindicat del Taxi de Catalunya (Stac) crida els taxistes a solidaritzar-se i considera que la proposta del Govern «no és suficient ni clara»
Imatge d'una mobilització de taxistes a la plaça de la Imperial Tàrraco de Tarragona   | Isma Llanes

 

Els taxistes de Terrassa, Sabadell, Mataró, Tarragona, Terres de l'Ebre, Granollers, Lleida, Sitges i del pirineu se sumen a la vaga indefinida dels de Barcelona, segons ha informat el Sindicat del Taxi de Catalunya (Stac) a través del seu perfil de Facebook. Des del sindicat fan una crida a tots els taxistes de Catalunya a solidaritzar-se i donar suport als taxistes de Barcelona. Per tant a Tarragona i les Terres de l'Ebre se sumaran a la vaga.

 

Imatge de la Imperial Tàrraco durant una concentració de taxis a la ciutat de Tarragona   | Isma Llanes

 

Tarragona i Ebre se suma a la vaga de taxistes

El Sindicat del Taxi de Catalunya (Stac) defensa davant les administracions la necessitat de fixar un temps de precontractació per a les VTC per poder diferenciar clarament aquests vehicles dels taxis. Segons el sindicat, la proposta de Govern «no és suficient ni clara» i conclou que es tracta de la «supervivència» del sector. Els taxistes de les comarques gironines tenen previst fer des de les 8 hores del matí de demà dilluns marxes lentes des de Girona i Lloret en direcció a Barcelona.

 

Els taxistes han rebutjat la proposta del govern

Aquest dissabte, 19 de gener, a la nit el Govern va proposar augmentar els 15 minuts mínims que havia fixat per precontractar les VTC amb la condició que els taxistes abandonin la vaga. Així mateix, l'executiu català va posar sobre la taula la possibilitat d'establir una forquilla de temps d'espera per a les VTC condicionada per criteris territorials i mediambientals. Una proposta que va ser rebutjada pels taxistes reunits en assemblea. 

 

Concentració dels taxistes tarragonins a la plaça de la Imperial Tàrraco | Caralp Mariné
 

 

Demanen protecció pels 14.000 taxistes catalans «espoliats cada dia»

L'associació professional ha exigit a les comunitats autònomes que compleixin amb les competències que atorga el darrer decret de llei del govern espanyol i a la Generalitat de Catalunya que «protegeixi els 14.000 taxistes catalans que cada dia donen servei als ciutadans i estan sent espoliats cada dia, de forma indiscriminada i impune, i sense que ningú, tret de l'AMB, ho hagi intentat aturar», han valorat.