Els paradistes de Tarragona aproven el retorn a la plaça Corsini

Tot i que preferien el trasllat passada la Festa Major de Santa Tecla, bona part dels marxants veuen amb bons ulls el retorn al Mercat Central
El mercat dels marxants a la plaça de Corsini | TarragonaDigital.cat

 

Un mes després de tornar a instal·lar-se a la plaça de Corsini, la plaça del Mercat, els paradistes fan una valoració positiva del retorn, 10 anys després, a l'antiga ubicació. És cert, la majoria de marxants reclamaven quedar-se a la Rambla fins després de Santa Tecla, ja que, segons lamentava el president de l'Associació de Marxants de la Província de Tarragona, Josep Gómez, a la plaça Corsini no hi ha hagut l'afluència de turistes que s'esperava des de l'Ajuntament.

Així i tot, Gómez afirma que la situació no és dolenta i malgrat la pèrdua de clientela forana, s'han recuperat compradors de la Part Baixa de la ciutat. En aquest sentit, Amadeu Bonet, paradista veterà, assegura que el retorn a la plaça del Mercat ha estat millor del previst i que, malgrat els dies inicials en què els clients els havien de buscar i retrobar, la nova ubicació agrada més als compradors.

Amb tot, les opinions dels marxants són diverses i mentre bona part del gremi està content amb l'entorn del Mercat Central, que creuen més adequat, d'altres haurien preferit seguir treballant a la Rambla Nova, una ubicació més còmoda per als venedors. Tots coincideixen, però, a reclamar que, no més enllà de mitjans de setembre, puguin aparcar els seus vehicles a les zones de càrrega i descàrrega de la zona.

  

Aquest fet preocupa força als marxants, que no han aconseguit cap acord amb la consellera de Comerç, Elvira Ferrando i, segons Josep Gómez, insisteixen a parlar directament amb l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, per tal d'arribar a una entesa a principis de setembre.

  

La consellera manté la confiança de Ballesteros malgrat les crítiques

Elvira Ferrando està tenint un estiu complicat després que la pressió veïnal la deixés fora com a interlocutora amb la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona pels endarreriments en els pagaments de les subvencions municipals. Tal com informava ahir TarragonaDigital, agafaran aquest paper Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de la ciutat i José Luís Martín (PP). Tot i això, avui mateix el batlle ha emès un comunicat de suport a la regidora, mostrant-li tota la seva confiança personal i professional.

  

S'ha de veure però si Ferrando seguirà sent la interlocutora amb els marxants del Mercat Central o, com reclamen des de l'Associació de marxants provincial, també serà substituïda per l'alcalde.

"Ballesteros serà el nou interlocutor amb la FAVT i mostra confiança en Ferrando" "Música, àpats de germanor i mostres de cultura popular en la Festa Gitana de Tarragona"