Veïns de Sant Pere i Sant Pau aturen un intent d'ocupació d'un habitatge aquest cap de setmana

Els fets van tenir lloc al bloc Xile

La problemàtica de l'ocupació il·legal d'habitatges s'escampa arreu de la ciutat de Tarragona. L'Ajuntament de Tarragona ha impulsat mesures contundents i ha fet front a dues patates calentes: el 'Rancho Grande', al Serrallo, i el carrer dels Ferrers, número 7, a la Part Alta. Ara bé, després d'anys de no encarar aquesta problemàtica, i la deixadesa d'altres administracions implicades, el problema està lluny d'haver-se solucionat. 

Aquest darrer cap de setmana, el president de l'associació de veïns de Sant Pere i Sant Pau, Luis Trinidad, anunciava, en un escrit al Facebook que «diferents veïns han trucat a la Guàrdia Urbana perquè han vist unes persones intentant ocupar un habitatge». Trinidad, en declaracions recollides pel diari 'Més Tarragona', ha concretat els fets, afirmant que va ser un veí, qui va observar com dos joves provaven d'entrar a un dels habitatges de la seva comunitat. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra es van presentar al lloc dels fets però no van poder detenir a les dues persones que havien intentat ocupar l'habitatge. 

Crit d'alerta dels veïns

Arran del desallotjament dels ocupes del carrer dels Ferrers, número 7, a la Part Alta, Trinidad alertava davant la possibilitat que la problemàtica es traslladés al seu barri: «Serveis Socials ha reubicat temporalment als exMENAS que ocupaven a la Part Alta però quan això s'acabi, és evident que tornaran a cercar un lloc on viure». 

El president de l'associació de veïns de Sant Pere i Sant Pau advertia que «no volem que Sant Pere i Sant Pau es converteixi en un 'Rancho Grande', com va passar al Serrallo o a la Part Alta i, tant de bo m'equivoqui, però els que han fet fora d'una banda aniran a una altra, a la cerca d'habitatges per ocupar». Per evitar aquesta situació, l'entitat veïnal reclamava «la col·laboració veïnal. Si alguna persona veu que s'està ocupant un habitatge, ha d'avisar immediatament a la policia per evitar que això succeeixi. Hem d'estar atents per evitar que això succeïxi al nostre barri». 

"Crida a la calma de l'Ajuntament de Tarragona per la presència de radars" "Actes i horaris: El programa de Santa Tecla d'avui dimarts, 15 de setembre"