Els veïns de Sant Salvador alerten a la Guàrdia Urbana per l'augment de pisos ocupats a la zona d'Interblocs

El president de l'associació de veïns va advertir, aquest dilluns 18 de febrer, d'una ocupació en un habitatge propietat d'una entitat bancària
Un dels blocs a l'avinguda dels Pins del barri tarragoní de Sant Salvador | Angel Ullate

 

Aquest dilluns 18 de febrer, el president de l'associació de veïns de Sant Salvador i Sant Ramon, Antonio García, va advertir a la Guàrdia Urbana de Tarragona d'una ocupació «d'un habitatge propietat d'una entitat bancària a la zona d'Interblocs, a l'avinguda dels Pins. Una patrulla es va desplaçar al lloc dels fets i van identificar els joves que tenien la clau del pis, on no hi havia res forçat», segons han informat fonts de la policia local tarragonina.

 

 

No és l'única advertència d'aquest tipus que ha rebut la Urbana de Tarragona en les darreres setmanes. El passat 31 de desembre, al vespre, un veí va avisar d'una possible ocupació al bloc 3 de l'avinguda dels Pins. Quan van anar-hi els agents «van trobar el pany trencat però ningú a l'anterior. Els agents van trobar el pany trencat però ningú a l'anterior. Van parlar amb els propietaris, que es van comprometre a tapiar la porta l'endemà». 

 

La problemàtica de l'ocupació de pisos a la zona més antiga del barri de Sant Salvador ha portat, segons han recollit alguns mitjans de comunicació, als veïns a organitzar-se per tal de procedir a tapiar els pisos ocupats. Els veïns consideren que s'ha produït un augment considerable de les ocupacions les darreres setmanes, segons han explicat als mitjans.

 

Interblocs compta amb 40 anys d'història

Els deu blocs de la zona coneguda com a Interblocs compten amb 40 anys d'història. Van néixer als 70, arran del creixement del polígon petroquímic del Morell i La Pobla de Mafumet. És la part més antiga d'un dels barris més al nord de la ciutat de Tarragona. Amb la darrera crisi econòmica, Interblocs va ser un dels sectors de la ciutat més afectats per l'esclat de la bombolla immobiliària.

 

Avui en dia, es poden trobar pisos de compra per poc menys de 20.000 euros a qualsevol dels deu blocs. Tanmateix, la problemàtica de l'ocupació no és exclusiva de Sant Salvador, i la policia també té localitzats immobles en aquestes condicions als barris de Ponent, al Serrallo i al centre de la ciutat.

 

També et pot interessar: