Rubén Viñuales inicia la seva batalla contra els llaços grocs

Vint-i-quatre hores després que Albert Rivera i Inés Arrimadas traguessin llaços a Barcelona, Rubén Viñuales els ha imitat a la Rambla Nova de Tarragona
Sònia Orts, Francisco Domínguez i Rubén Viñuales, de Ciutadans, esborrant llaços grocs a la Rambla Nova de Tarragona | TarragonaDigital.com

 

No han passat ni 24 hores des que el president de Ciutadans, Albert Rivera, juntament amb la líder de la formació taronja a Catalunya, Inés Arrimadas, van treure llaços grocs a Barcelona entre fortes mesures de seguretat i havent convocat, prèviament, als mitjans de comunicació, que part del grup municipal tarragoní de Ciutadans, Rubén Viñuales i Sònia Orts, acompanyats per diputats al Parlament, han decidit imitar-los.

Taronges amb pintura blava a la Rambla Nova

L'acció ha tingut lloc aquest matí de dijous, 30 d'agost, a la Rambla Nova de Tarragona i ha consistit a pintar de blau, i penjar cartells d'«acabat de pintar», sobre els llaços grocs dibuixats a les barreres de protecció model 'New Jersey' que són presents en moltes coques de la Rambla per motius de seguretat. Amb el grup de simpatitzants de Ciutadans, al voltant d'unes 20 persones, hi havia un càmera i un fotògraf però TarragonaDigital no ha observat la presència de mitjans de comunicació.

Mentre Viñuales i Orts —no hi era Pedro Sánchez— feien anar el corró amb l'ajuda del diputat taronja al Parlament, Francisco Domínguez, un dels presents li ha demanat a Sergio del Campo, diputat de Ciutadans per Tarragona al Congrés i que observava, acompanyat per la també diputada, però en aquest cas al Parlament, Lorena Roldán, l'activitat dels seus companys de files molt atentament, si  «volia penjar alguns dels cartells». Del Campo li ha respost que no, que «ho pengin ells que jo no penjaré res». 

Ciutadans contra els llaços grocs

Aquest estiu s'ha pogut veure pel litoral tarragoní una avioneta de Ciutadans animant a treure llaços grocs. En les darreres setmanes, Albert Rivera havia rebut algunes crítiques per fer aquesta petició i no implicar-s'hi personalment. De fet, la setmana passada, en una entrevista radiofònica, Rivera havia assegurat que «espero que no faci falta que em posi a treure llaços i ho faci l'Estat». El dimecres 29 d'agost la líder catalana de Ciutadans, Inés Arrimadas, també en una entrevista radiofònica, va manifestar que «la gent no hauria de treure llaços, els hauria de treure l'administració».

El dimecres 29 d'agost, i en mig d'un gran interès mediàtic, Arrimadas i Rivera van anar a Alella, a la comarca del Maresme, a treure llaços grocs. 24 hores després, Rubén Viñuales els imita i passa de condemnar l'atac vandàlic contra l'estàtua del president Companys a la rambla, a esborrar llaços grocs.

"ATENCIÓ: El Síndic actua d'ofici en el cas del menor atropellat a l'A-27, a Tarragona" "ATENCIÓ: Vandalisme i robatoris en un cèntric carrer de Tarragona"