El cicle de curts en català d'Òmnium, VOC 2020, arriba a l'Antiga Audiència de Tarragona

El festival de curtmetratges d'Òmnium Cultural aterrarà a Tarragona el pròxim 15 de febrer
Els curtmetratges que es projectaran ja han rebut diversos premis en festivals de tot el món | Cedida
 

El pròxim dissabte 15 de febrer del 2020 arriba la quarta edició del Versió Original en Català(VOC), el festival de curtmetratges organitzat per Òmnium Cultural. El certamen s'organitza per sales de teatre de tot el territori català, i a Tarragona tindrà lloc el dissabte 15 de febrer de dos quarts de sis de la tarda a les nou del vespre a l'Antiga audiència.

El festival té com a objectiu el de potenciar la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, donant-los protagonisme i afavorint a la seva difusió a través d'un festival organitzat per una associació de pes com és Òmnium Cultural. Enguany el VOC ha arribat ja a la seva 4a edició i es celebra a més de 30 sales de tot el territori català

Els curtmetratges que es presenten opten a quatre premis, que van acompanyats també d'un premi en metàl·lic. Aquests reconeixements estan dividits, primerament, en els premis que entrega el públic i els que entrega el jurat. Cadascú s'encarrega de determinar quin és el millor curtmetratge de ficció i documental del festival. Els premis del jurat al millor curtmetratge documental i de ficció reben un premi de 4.000 euros cadascú, mentre que els premis del públic al millor curtmetratge documental i de ficció reben 1.000 euros.

 

Sala Oberta, novetat de l'edició d'enguany

Com a novetat d'enguany, el festival ha decidit aglutinar les categories de websèries, videoblogs i nous formats en una de sola, amb el nom de 'Sala Oberta'. Aquesta nova categoria englobarà tots aquells projectes que no encaixin en els gèneres de ficciódocumental, i que sí que ho facin en nous formats com hibridació de llenguatges, transmèdia, videoblogs, websèries, interactius, entre d'altres.

Dins la categoria 'Sala Oberta' es farà una selecció de cinc projectes finalistes, i tres professionals seleccionaran al guanyador, que rebrà un premi  de 1.800 euros. A més a més, el públic, al final de la presentació dels projectes finalistes, podrà votar la proposta que consideri millor, atorgant el Premi del públic Sala Oberta.

Programació a l'Antiga Audiència de Tarragona el pròxim dissabte 15 de febrer

El VOC projectarà els curtmetratges participants en el festival en sales d'arreu de Catalunya, i a Tarragona ho farà a l'Antiga Audiència (Plaça del Pallol, 3) a partir de dos quarts de sis de la tarda i fins a les nou del vespre, on es projectaran els següents treballs:

- 'Hawaii' de Jordi Capdevila Garcia (Barcelona)

  

- 'Ferides' de Joan Paüls (Terrassa)

  

- 'Unburied' de Sally Fenaux Barleycorn (Barcelona)

  

- 'Vaca' de Marta Bayarri (Barcelona)

  

- 'Dins la Lluna' de Joan Cabré (Barcelona)

  

- 'Ophelia' de Marc Ortiz (La Sénia)

  

- 'Sense filtres' de Jordi Cruset Font (Girona)

- 'Negre de merda' de Manel Serrat (Banyoles)

'El dol' de Joel Muñoz (Lleida i Reus)

- 'Bruna' d'Albert Blay (Tarragona) i Cristina Massagué (Barcelona)

'Alirón', d'Adrià Llauró (Figueres)

- 'Confeso' d'Arturo Aguilar (Guadalajara, Mèxic)

- 'Sòl', de Clàudia Munuera (Barcelona)

- Savis de l'horta, de David Segarra (València)

"🏛 La institució tarragonina que celebra enguany el seu Centenari" "🔴 ATENCIÓ: La instal·lació esportiva de TGN que reobre portes després de quatre anys"