Imatge d'un pictograma en una herboristeria

Demanen voluntaris per repartir pictogrames per a les persones autistes als comerços de Tarragona

Els pictogrames són un element clau per a la comunicació de les persones amb Transtorn de l'Espectre Autista

L'Associació Todos En Azul, que dóna suport a les famílies amb nens i nenes amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), inicia una nova campanya per col·locar pictogrames entre els comerços de Tarragona. Aquesta nova campanya consisteix en la captació de persones voluntàries per repartir aquests cartells per la ciutat, vitals per a l'enteniment de l'entorn per a les persones amb TEA.


Aquesta campanya porta el nom de 'Entén la teva ciutat amb pictogrames', nascuda a Torreforta per facilitar la comunicació de les persones amb aquest tipus de trastorn. Amb els pictogrames, els usuaris poden identificar visualment els espais públics i reconèixer quina activitat comercial, quin producte es ven o quins serveis es poden trobar en cadascun dels comerços de la ciutat.

Dins l'àmbit familiar i escolar, les persones amb TEA ja es comuniquen mitjançant aquest sistema, és per això que des de l'Associació Todos En Azul creu que es tracta de la manera ideal per comprendre l'entorn i fa una crida a persones voluntàries per repartir els pictogrames per la ciutat. Les persones interessades poden enviar un correu electrònic a todosenazul@gmail.com i contactar mitjançant el telèfon 651 909 075.

Els pictogrames, vitals per a la comprensió del món de les persones amb TEA

El TEA és un trastorn en el llenguatge i en la capacitat d'entendre el món. Les persones amb aquesta problemàtica acostumen a tenir un processament sensorial a través d'un únic sentit, i és per això que els costa ordenar els diferents estímuls que li arriben, segons expliquen des de l'associació.

Els pictogrames són imatges senzilles i concretes que suposen un «element clau per a la comunicació», ja que emeten una informació molt concreta sobre un determinat fet o element, fins i tot sobre allò que passarà. Des de Todos En Azul es pretén que aquests pictogrames siguin també una forma de comunicació per a escoles encara que no treballin amb aquestes dinàmiques, o fins i tot per al turisme que no coneguin ni el català ni el castellà.

Dins aquesta nova fase, es pretén ampliar el projecte fins a altres barris de Tarragona i el centre de la ciutat.


Comentaris