Els vuit espectacles imprescindibles del Festival Internacional de Teatre de Tarragona

El certamen es va iniciar aquest dimarts amb el primer espectacle, i s'allargarà fins dissabte

El vespre d'aquest dimarts, 25 de juny, es donava el tret de sortida a Tarragona al FITT, el Festival Internacional de Teatre de la ciutat. L'espectacle 'Suite Toc Núm 6', interpretat al Teatre Metropol, va fer les delícies del públic d'un festival que s'allargarà fins aquest proper dissabte. Què s'hi podrà veure? On i quan es fa cada representació? A TarragonaDigital.com us ho resumim en vuit flaixos:

1 What does Stuff do?

 

Es tracta d'una actuació amb dues bases clau: el malabarisme i l'absurd. L'obra, que s'interpreta en castellà i anglès, adopta el format d'una de les conegudes conferències 'TEDxTalk': mentre es van oferint disciplines de circ, hi ha reflexions teòriques sobre filosofia i la manera d'observar i interpretar el món físic. Es podrà veure dimecres, 26 de juny, a les 19.00 hores, al Palau Firal.

2 Tiestes

 

La Companyia Grumelot porta a Tarragona, des de Madrid, una història basada en el mite grec de Tiestes i Atreu. A través de la veu d'una dona, el reduït grup d'espectadors podrà veure Tiestes en escenes contemporànies, en un cotxe, ballant música electrònica o presenciant un violent assassinat. Tot plegat serà en un espai idoni, la capçalera del Circ, a les nou i a les onze de la nit.

3 Ondine

 

Ondine, un espectacle que també arriba des de Madrid de la mà de la companyia Epifanías, ofereix un espectacle en què es mostra la transformació de la comunitat estrangera arribada a la dècada dels 70 a la població mallorquina de Deià. Un espectacle en anglès, francès i castellà que es podrà veure dijous, 27 de juny, al Teatre el Magatzem a partir de les set de la tarda.

4 Piti Peta Hoffen Show

 

Lucas Castelo (Brasil), Andrés Torres (Espanya) i Johannes Bauhofer (Alemanya) formen la companyia Los Putos Makinas, amb seu a França. Arriben al FITT amb un espectacle fet a base d'humor, bogeries i tècniques secretes de circ que no deixaran indiferent l'espectador. La cita serà dijous, 27 de juny, a dos quarts de deu del vespre al Teatre Metropol.

5 Richard III and they've never heard of love

 

Un espectacle prometedor. La descripció tècnica ja ho diu tot: «És el resultat d’ajuntar un gram de cocaïna, dues actrius de Barcelona i un director americà en un motel de Los Àngeles durant el moment en el que esclata el conflicte entre el govern espanyol i català». Un espectacle de 75 minuts que es podrà gaudir al Palau Firal de la ciutat a les set de la tarda del proper divendres, 28 de juny.

6 Control freak

 

Humor, música en directe, circ i tecnologia capdavantera: Control Freak és una barreja de tot plegat que arriba directa des d'Israel de la mà de Kulu Orr. Un espectacle en què hi intervenen, i de quina manera, la tecnologia de la comunicació i els accessoris digitals, que permeten multiplicar l'efecte de les arts que s'hi podran veure. Divendres, 28 de juny, a dos quarts de deu al Metropol.

7 El Ardor

 

Alerta amb aquest espectacle: vingut des de Màlaga, dirigit per Alberto Cortés, però amb un elenc d'actors que conformaran avis i adolescents de la ciutat de Tarragona. L'obra vol reflexionar sobre els trets comuns de l'adolescència i la vellesa, i la «poca importància» de l'edat que fa de pont entre aquestes dues etapes. Serà dissabte, a les set de la tarda, al Teatre El Magatzem.

8 Rebota rebota y en tu cara explota

 

El darrer espectacle del festival serà una reivindicació en tota regla. Un crit a favor del feminisme. L'obra que arriba des de Barcelona assenyala la xacra dels assassinats masclistes i el miler de dones mortes a mans d'homes des de 2003 i posa l'accent en què cal anar més enllà dels minuts de silenci als Ajuntaments. L'obra serà dissabte, a dos quarts de deu de la nit, al Teatre Metropol.