La Xarxa Santa Tecla i la URV volen formar juristes en l'àmbit de l'atenció social

Aquest dimecres, 6 de març, una jornada analitzarà l'ordenament jurídic vigent en el sector
La formació en atenció social a les persones és una branca professional en auge | ABS Riudoms

 

La Xarxa Santa Tecla i la Universitat Rovira i Virgili volen formar juristes en l'àmbit laboral de l'atenció social a les persones. És per això que aquest dimecres, 6 de març, organitzaran des de primera hora del matí una jornada centrada en analitzar l'ordenament jurídic vigent en aquesta matèria a l'Aula Magna del Campus Catalunya de la URV.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La jornada s'adreça a perfils jurídics —inclosos els estudiants de la pròpia universitat de Tarragona— i a directius i tècnics de l'administració local especialitzats en l'àrea dels serveis socials. A les nou del matí, l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros i la rectora de la URV, María José Figueras, inauguraran l'activitat. També hi seran el president de la Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, Joan Maria Adserà, i el secretari d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Francesc Iglesies.

La URV acull aquest dimecres unes jornades sobre formació jurídica en el sector de l'atenció social a les persones

La jornada parteix de dues premisses bàsiques: la demanda creixent d'aquest tipus de serveis, i la necessària professionalització del sector de l'atenció social. Diversos especialistes del món del dret analitzaran la situació jurídica actual, en una jornada formativa sense precedents a la demarcació. La inscripció és gratuïta, i l'assistència és oberta a totes les persones que així ho desitgin.

La Xarxa Santa Tecla destaca que, fins l'any 2006, l'atenció a la dependència no va començar a constar formalment com a un dret ciutadà regulat per llei a Catalunya i Espanya. En el cas català, les competències d'atenció en serveis socials van a càrrec de la Generalitat, els consells comarcals i les administracions municipals.

També et pot interessar

"MOLT FORT: Nova onada de robatoris a cotxes en un barri de TGN" "ÚLTIMA HORA: El Carnaval de Tarragona ja té comparsa guanyadora"