Xavi Gonzàlez, a la travessa per ser el nou cap de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona

El Partit Popular denuncia que el govern d'ERC vol ocupar dos càrrecs tècnics «a dit»
Imatge d'arxiu de Xavi González, a l'esquerra de la fotografia, durant la presentació de Sant Magí d'enguany. | TarragonaDigital

 

Polèmica política arran del càrrec de cap de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona. El grup municipal del Partit Popular al consistori tarragoní ha entrat una instància sol·licitant una Junta de Portaveus urgent davant del «probable tracte de favor en la modificació de les places de cap de Cultura i d'Ensenyament de l'Ajuntament de Tarragona».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El conseller popular José Luís Martín ha declarat, al respecte, que «exigirem transparència per evitar que una plaça tècnica es converteixi en un càrrec de confiança a dit al servei de la causa d'ERC sota la disfressa de lloc de treball de l'Ajuntament de Tarragona». Els conservadors han assegurat que s'ha modificat les bases de la plaça fent que, «per primera vegada, no calgui titulació universitària per ocupar la plaça».

 

El nom que més sona per ocupar el càrrec és el de l'actual tècnic de l'àrea Xavi Gonzàlez. 

 

«Els partits independentistes no poden evitar instrumentalitzar l'educació i la cultura»

«Que l'alcalde Ricomà decideixi que posicions tan importants com la de cap de Cultura i la direcció tècnica d'Educació de Tarragona ara no requereixin una titulació universitària és insultant pels treballadors de l'Ajuntament» ha reblat el líder popular tarragoní.

 

Així mateix, José Luís Martín ha tret punta d'una recent entrevista del batlle Ricomà on l'alcalde assegurava que «hem d'acabar amb el clientelisme a Tarragona». «És una mostra de cinisme cap a la ciutadania pronunciar una declaració tan oposada a la maniobra política que hi ha darrere d'aquesta modificació de llocs de treball. Lamentablement sabem que els partits independentistes no poden evitar instrumentalitzar l'educació i la cultura per posar-les al servei de la causa» ha declarat Martín. 

 

La CUP votarà en contra de «tot allò que impliqui tornar a les pràctiques ballesterils»

La regidora del grup municipal de la CUP, Laia Estrada, ha manifestat, mitjançant una piulada al seu compte personal de Twitter, que «votarem en contra de tot allò que impliqui tornar a les pràctiques ballesterils. No participarem en res que impliqui crear càrrecs a mida i comporti greuges vers la resta de treballadors».