La URV investeix doctor honoris causa a Xavier Prats

Prats assenyala que l'educació ha d'evolucionar per ser «una subscripció vitalícia amb accés al coneixement universitari»
Xavier Prats, alt funcionari de la Comissió Europea, és investit doctor honoris causa per la URV | TarragonaDigital

 

L'alt funcionari tarragoní de la Comissió Europea (CE), Xavier Prats, ha estat investit aquest divendres doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Prats és actualment assessor especial de Teach For All, una organització global sense ànim de lucre per ampliar oportunitats educatives arreu del món. A la CE, fins al setembre de 2018, va ocupar diversos càrrecs de director general, de Salut Pública i Seguretat Alimentària (2015-2018), d'Educació i Cultura (2011-2015) i de Treball (2007-2010). El nou honoris causa ha fet un al·legat per transformar el projecte d'integració europea a través de l'educació, la qual ha defensat que ha d'evolucionar i convertir-se en «una subscripció vitalícia amb accés al coneixement universitari».

Prats ha defensat que l'educació ha de canviar «tal i com la coneixem» i ha de combinar la ciència, les humanitats i les arts, «per desenvolupar productes que es necessitaran en el futur per afrontar la diversitat» i per facilitar als estudiants una adaptació «al canvi permanent». «El professorat no ha de ser de transmissor d'informació, sinó que ha d'inculcar el pensament crític i el pensament estratègic per combinar diferents informacions, entendre altres disciplines i distingir l'important de l’efímer», ha demanat. 

Xavier Prats, nascut a Tarragona, és llicenciat en Sociologia per la Universidad Complutense de Madrid, i va fer la carrera de Cooperació de Desenvolupament del Centre Internacional des Hautes Études Méditerranéennes de París i la carrera d'Estudis Europeus del College of Europe de Bruges, Bèlgica. 

També et pot interessar...

"SABIES QUE la química és el sector amb més investigadors de l'Estat?" "ATENCIÓ: Tots els detalls del projecte per ressuscitar la Savinosa"