El Morell presenta els actes del primer cap de setmana de la Festa Major adaptada

El consistori fa una crida «a la responsabilitat», arran de l'actual context sanitari | Les celebracions, que comencen dijous, s'allargaran fins al 3 d'agost
Imatge d'arxiu de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén del 2019 | Cedida

La Festa Major del Morell, dedicada a Sant Abdó i Sant Senén, viurà enguany unes circumstàncies especials per les quals s'han hagut d'adaptar tots els actes. La celebració s'allargarà aquest 2020 del 23 de juliol al 3 d’agost, en un moment en què «la situació no és l’habitual» i que, en aquest sentit, es prendran totes les mesures per frenar l'expansió de la Covid-19, tal com ha detallat l'Ajuntament del Morell.

D'aquesta manera, el programa ha estat confeccionat d'acord amb les recomanacions de seguretat i higiene que marquen les autoritats sanitàries. La majoria d'actes s'ubicaran en espais amb aforament limitat, control d’accés i reserva prèvia d’entrades via telefònica. 

En aquest sentit, les dues regidores de Cultura i FestesMaria Jesús Valldosera i Mònica Casas, han fet una crida a «la responsabilitat de tota la ciutadania, que haurà de portar mascareta a tots els actes i mantenir les distàncies de seguretat». També han recalcat que «que puguem gaudir de la nostra cultura, malgrat la situació que vivim, és cosa de tots!».

Els actes d'aquesta setmana

Un dels plats forts d'aquesta setmana serà també el dijous 23 de juliol, en què se celebrarà l'ajornada Diada de Sant Jordi. La jornada estarà encapçalada per la presentació del llibre 'Del procés a la revolta', d’Albert Mercadé, i l’actuació d’Ovidi 25. L'endemà divendres, entrant en els actes de Festa Major, hi haurà l’espectacle 'Carman', de la Companyia Javier Ariza, i la música de La Soul Machine. Dissabte, es realitzarà una recaptació solidària d’aliments organitzada per la Penya Barcelonista del Morell i l’esmorzar popular taurí de l’Associació Taurina del Morell, on hi haurà el primer vermut de cistell, amb Reig Bord PD, i concert amb The Zebrass Marching Band.

Per posar punt final al cap de setmana, el diumenge 26 de juliol tindrà lloc el segon vermut de cistell amb Canya d’Or Deluxe i els versots del Ball de Diables Petits del Morell. L'Ajuntament del Morell també ha recordat que un dels plats estrella de la Festa Major, el concert d’El Pot Petit del dia 30 de juliol, ha exhaurit les seves entrades, encara que les reserves per a la resta d’activitats «van a molt bon ritme». Les reserves es poden fer al 977 84 21 76, de dilluns a divendres, des de les cinc de la tarda fins a les nou del vespre.

"Arriba la fibra òptica al Morell!" "Problemes a Mas d'Enric: El coronavirus toca a la porta de la presó"