El Morell instal·la el setè desfibril·lador del municipi a l’Ajuntament

És el primer que s'instal·la a la via pública i és accessible les 24 hores

Des d’aquesta setmana, l’edifici de l’Ajuntament del Morell ja té un desfibril·lador extern automàtic (DEA), el qual és  accessible les 24 hores del dia durant els 365 dies de la setmana. L’aparell s’ha instal·lat al costat de l’entrada principal de l’ajuntament, i és el setè equip d’aquestes característiques que es posa al municipi del Morell, que ja és un municipi cardioprotegit.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La regidora de Sanitat, Maria Jesús Valldosera, ha declarat que «amb la instal·lació d’aquest DEA es continua amb el desplegament d’equips al municipi i es garanteix que, en cas d’emergència, sempre n’hi haurà de disponibles». Sis desfibril·ladors ja estan instal·lats en equipaments municipals: al CAP, al Centre de Serveis per a la Gent Gran, al Centre Cultural, a l’Institut El Morell, a la Llar d’Infants i al pavelló municipal.

El nou DEA, ubicat a la via pública

Així doncs, la particularitat d’aquest setè i darrer aparell de l’Ajuntament és que està instal·lat a la via pública, així que sempre s’hi podrà accedir. Valldosera ha explicat que l’aparell, «en obrir-se l’estoig, truca automàticament al 061, el telèfon de CatSalut Respon, per tal que qui l’hagi d’utilitzar estigui guiat, en tot moment, per un metge».

A més, el nou DEA també disposa de geolocalització, per tal que es pugui localitzar el lloc concret on s’ha produït l’emergència. Així, l’ambulància podrà desplaçar-s’hi de manera més ràpida. El dispositiu també va equipat amb un sistema de sirena que s’activa en cas que algú obri l’armari on es guarda el DEA, el qual està dins de l’àmbit de videovigilància de l’edifici per tal d’evitar-ne robatoris o danys materials.

Protecció Civil també disposa d'un DEA portàtil

El regidor de Protecció Civil, Eloi Calbet, per la seva banda s’ha mostrat molt satisfet, ja que «també s’ha adquirit un DEA portàtil per a l’Associació de Protecció Civil, la qual cosa fa que tots els actes que se celebrin al nostre municipi estiguin coberts en cas d’emergència».

La instal·lació del nou DEA es complementa amb la formació del personal laboral de l’Ajuntament del Morell, a més dels voluntaris de Protecció Civil. Així mateix, es realitzaran jornades obertes a la ciutadania per tal de formar-la en conceptes bàsics d’ús del dispositiu DEA i per saber respondre davant d’eventuals situacions en què es requereixin intervencions mèdiques.