Nit d'havaneres amb els Dijous d'Estiu al Morell

Aquesta és la segona de les quatre cites programades fins al 5 de setembre
Imatge dels Sopa de Peix en un dels seus concerts. | Cedida

 

Durant la temporada d'estiu no pot faltar una bona nit d'havaneres, un dels estils més encertats per aquesta època de calor i nits a la fresca. Tant és així, que aquest dijous d'agost a la nit arriba al Morell el grup Sopa de Peix, un grup que, fruit de la seva llarga experiència actuant de municipi en municipi per tota la regió durant una dècada, oferirà una bona cantada amb el repertori més nostrat del cant cubà.

 

La segona de quatre cites

L'actuació tindrà lloc aquest dijous 22 d'agost a les deu de la nit a la Rambla Joan Maragall, en el marc del cicle Dijous d'estiu, una proposta de la regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament per mantenir l'activitat cultural i festiva durant el mes de vacances per excel·lència. I en aquest cas, el dijous, la música dels Sopa de Peix, amb havaneres, valsets mariners, cançons de taberna i tradicionals catalanes, serà la segona cita de les quatre programades per l'agost i el setembre.

 

La programació es va estrenar el passat dijous 8 d'agost, amb un concert líric de la soprano Olga Miracle i el pianista Jordi Tomàs al jardí de l'Ajuntament. El dijous següent es va aturar l'activitat amb motiu del pont d'agost, aquest dijous arriben les havaneres i el 29 d'agost, arribarà la tercera cita. L'única cita que no és música, sinó cinema, amb la projecció a la fresca de la pel·lícula Aladdin. Protagonitzada per un genial Will Smith i de caràcter molt familiar, omplirà la pista del PP1, al carrer Montserrat Roig, a partir de dos quarts de deu del vespre. El concert del duet Double Chick, format per l'Elsa i en Xevi, tancarà el cicle en la seva quarta cita el dijous 5 de setembre, a les deu de la nit, també a la Rambla Joan Maragall. 

 

Imatge d'un concert de jazz de l'edició passada. | Cedida

 

«Tot i ser vacances, no volem que el Morell deixi de ser actiu»

«Encara que moltes famílies marxin de vacances el mes d'agost, al poble hi queden molts veïns», assenyala Maria Jesús Valldosera, una de les regidores de Cultura i Festes. És per això que «volem oferir quatre propostes variades i per a totes les edats, perquè aquells que no marxin del poble tinguin una oferta cultural gratuïta i de qualitat, i perquè tot i coincidir amb el període majoritari de vacances, volem que el Morell no deixi de ser un poble actiu i participatiu», afegeix l'altra regidora, Mònica Casas.