Agents Rurals rescata un xot que havia caigut a terra a Móra d'Ebre

És freqüent trobar cries allunyades del niu, i els Agents adverteixen que no cal moure'ls si no estan ferits
Imatge del jove xot recollit a Móra. | Cedida

 

Els Agents Rurals han informat a través de les xarxes del rescat d'un xot de poca edat que havia caigut a terra a Móra d'Ebre. Els efectius el van recollir i va ser traslladat a un centre de fauna, on des de fa uns dies es recupera per tal de tornar aviat al seu medi natural.

 

Té la seva zona de nidificació a Catalunya

El xot eurasiàtic és el més petit de la família dels estrigiformes, un ordre d'ocells rapinyaires nocturns entre els quals hi ha altres espècies com l'òliba o el mussol, i és l'únic autènticament migrador de Catalunya, que forma part de l'extensa àrea on aquesta au té la seva àrea de nidificació i reproducció. Durant aquest període, com adverteixen Agents Rurals, és possible trobar-ne cries fora del niu, que no cal recollir si no estan ferits. En cas de traslladar-los a un lloc més elevat, els pares els seguiran alimentant.

 

D'una longitud inferior als vint centímetres, un volum que no excedeix els cinquanta centímetres i un pes inferior als cent grams en fase adulta, el plomatge del xot és grisós amb capes blanques, amb una coloració més críptica i discordant de jove. Quan habita al territori, durant l'estiu —alguns mesos d'hivern se'n poden localitzar prop de la costa—, sovinteja els boscos de plana i de ribera i rases, parcs i jardins.

 

"❗ ATENCIÓ: Un guàrdia civil de TGN, condemnat per drogues" "❗🚜150 pagesos i 15 tractors tornen a tallar la C-12 a Flix per tercer cop"