Alcanar reclama al govern espanyol que desmantelli definitivament el projecte Castor

La Junta de Govern Local demana a la ministra Ribera informació sobre el calendari i que es deixin sense efecte les servituds dels terrenys afectats pels gasoductes
Demanen formalment al govern espanyol que desmantellin el projecte Castor | TarragonaDigital

 

La Junta de Govern Local d'Alcanar ha acordat per unanimitat reclamar a la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, el desmantellament definitiu del projecte Castor. El consistori canareu, concretament, li sol·licitarà informació sobre l'informe previ al desmantellament i el calendari de les actuacions tant en el cas de la planta marina com la terrestre, juntament amb la «restitució dels recursos naturals afectats».

 

 

Addicionalment, demana al govern espanyol que es deixin sense efecte les servituds forçoses imposades als propietaris dels terrenys afectats pel pas dels gasoductes terrestres i se'ls indemnitzi pels perjudicis causats així com pel lucre cessant i danys a les finques. El govern municipal també vol que Ribera concerti una visita a l'Ajuntament d'Alcanar per informar sobre l'estat actual del projecte.

 

La Junta de Govern Local demana a la ministra Ribera informació sobre el calendari | TarragonaDigital

 

Demanen el segellament definitiu del projecte Castor

Després que la setmana passada la ministra per a la Transició Ecològica anunciés davant la Comissió de Transició Ecològica del Senat, el compromís del govern espanyol de segellar definitivament els pous del dipòsit del projecte Castor d'emmagatzematge de gas natural, així com la voluntat de l'executiu de desmantellar les instal·lacions, tant les submarines a terra, el batlle del municipi ebrenc ha considerat que «per damunt de tot, cal garantir la seguretat de la ciutadania».

 

Tanmateix, l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, també ha afegit que «s'ha d'establir un calendari de treballs per al desmantellament definitiu de les instal·lacions associades al projecte Castor i la retirada de la planta marítima i de la planta terrestre d'operacions, i també del gasoducte anul·lat per sentència del Tribunal Suprem». A més, ha recordat que «les despeses actuals d’aquest projecte s’estan repercutint, injustament, sobre la ciutadania, mentre que la posada en marxa de nou de les instal·lacions del projecte Castor podria comportar, d’acord amb els informes emesos per diferents autoritats reconegudes en la matèria, terratrèmols de major magnitud».

 

També et pot interessar...