L'alcalde d'Amposta defensa els correbous en un programa taurí de 'Movistar +'

Tots Som Poble i AnimaNaturalis consideren que Tomàs segueix deixant de costat els veïns que estan en contra dels bous
L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, en una imatge d'arxiu. | ACN

Entitats animalistes i antitaurines del territori han criticat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, per desplaçar-se a Madrid, juntament amb aficionats taurins, per participar com a convidat en un programa taurí d'un canal de televisió estatal i sortir en defensa dels correbous. Tots Som Poble i AnimaNaturalis han emès sengles comunicats recriminant a Tomàs la seva actuació.

«Hauria de promoure un debat serè i inclusiu de totes les sensibilitats que hi ha al poble i la resta de pobles de les Terres de l'Ebre on es fan bous, emparant particularment l'opinió contrària ja que durant anys aquesta ha estat reprimida, coaccionada i exclosa», ha subratllat l'entitat ampostina, lamentant la manca de voluntat del govern municipal d'obrir «aquest debat».

Tomàs exigeix debatre sobre els correbous

En la seva intervenció al programa 'El Kikirikí' de Movistar Plus, Tomàs va exigir a les formacions polítiques del Parlament fer «el mateix debat» que es va fer al 2010 amb la llei que va permetre els correbous com a excepció. Un debat, assegura, que va durar mesos i va obtenir 114 vots favorables dels diputats, que ha contraposat a les 61 abstencions al Parlament en la resolució per prohibir aquests actes. «No s'ha fet un debat i no s'ha tingut en compte als municipis amb correbous», assegurava.

Per la seva banda, AnimaNaturalis ha enviat a l'alcalde una carta i ha rebutjat públicament, juntament amb entitats com Tots Som Poble i l'Alternativa per la Festa Taurina a les Terres de l'Ebre, la possibilitat de referèndums locals «amb garanties democràtiques» en ciutats com Amposta on les opinions contràries han estat reiteradament atacades i l'alcalde s'ha posicionat a favor dels aficionats.

"👮 Denuncien 5 caçadors per pràctiques il·legals en un espai protegit de l'Ebre" "🏛VISITA: Arquitectura renaixentista a Horta de Sant Joan i Arnes"