Alcanar es manifestarà per defensar la citricultura

La mobilització es farà dilluns de forma simultània en una vintena de municipis del País Valencià

El municipi d'Alcanar es manifestarà el pròxim dilluns, 21 de gener per defensar el cultiu de citricultura. Els habitants del municipi, juntament amb altres pobles del País Valencià, es manifestaran conjuntament per defensar la dignitat de la pagesia d'Alcanar, a la comarca del Montsià. La concentració es realitzarà a la plaça de la Plataforma del Sénia on es llegirà un manifest.

Alcanar i diversos pobles del País Valencià es reivindiquen

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La protesta començarà a les vuit del vespre a la plaça de l'Ajuntament d'Alcanar i marxarà fins a la plaça de la Plataforma del Sénia. Des del consistori d'Alcanar i tots els pobles adherits a la manifestació demanen diverses mesures, com; la modificació de l'acord firmat amb Sud-àfrica; l'aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda; exigir les màximes cauteles i controls als productes importats.

Exigeixen ajudes pels productors afectats

D'altra banda des d'Alcanar també volen aconseguir la reciprocitat a les produccions de països tercers i el compliment de la llei de la cadena alimentària; així com l'obtenció d'ajudes directes per als productors afectats. De fet, el passat 18 de desembre ja es va portar a cap una concentració a les places dels municipis de tots els ajuntaments membres de la Plataforma per la dignitat del llaurador. 

Principal motor d'Alcanar

La citricultura és el principal sector productiu del municipi d'Alcanar, per aquest motiu des de l'Administració local es fomenta la reconversió, l'especialització, la formació i la informació als productors. El 75% de la població viu directament del sector primari i bàsicament del conreu dels cítrics.  Per aquest motiu, s'han volgut mobilitzar i lluitar contra la causa, ja que afecta gran part de la població de la localitat.

Alcanar primer productor de cítrics de Catalunya

A més, en la zona citrícola d'Alcanar es conreen 10.000 hectàrees de cítrics, amb una producció anual de 120.000 tones de clementines i 80.000 tones de taronges, la qual cosa converteix en el primer el municipi productor de cítrics de Catalunya.  Per aquest motiu Alcanar és l'únic ajuntament de tota Catalunya que en forma part de la Plataforma per la dignitat del llaurador.