Primer pla de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, durant l'atenció a mitjans al castell d'Ascó

Ponsa afirma que els actes culturals hauran d'adaptar els horaris al toc de queda

Des d'Ascó, la consellera de Cultura defensa que això no serà cap problema per al sector i confia que no caurà el nombre d'espectadors

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha assegurat aquest diumenge que els actes culturals hauran d'adaptar els horaris dels espectacles al toc de queda. Alguns d'ells doncs, hauran de començar abans perquè tant el públic com els organitzadors i artistes puguin ser a casa a l'hora fixada. Tot i això, creu que tot plegat no suposarà «cap problema» per al sector i s'ha mostrat confiada que les noves mesures no faran caure ni el nombre d'actes programat ni d'espectadors. Durant una visita institucional a Miravet i Ascó (Ribera d'Ebre), Ponsa ha defensat la seguretat als esdeveniments culturals i ho ha atribuït al compliment de les mesures sanitàries.

Ponsa ha defensat que cal «escoltar les autoritats sanitàries i complir totes les mesures» però que «el sector cultural està per fer actes culturals» i que aquests «s'estan fent molt bé». De fet, ha assenyalat que el Govern està «conjurat» amb l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya per tirar endavant tots els esdeveniments possibles. En relació als horaris que caldrà modificar pel toc de queda ha dit: «no hi ha cap motiu per pensar que no ens hi podrem adaptar; si hi ha d'haver una hora en la qual tothom ha de ser a casa, la cultura s'hi adaptarà». Amb tot, ha destacat la importància de continuar fent actes per «mantenir la cadena de valor» del sector.

Visita a Miravet i Ascó

La titular de Cultura ha visitat aquest diumenge Miravet i Ascó, a la Ribera d'Ebre, en un acte institucional. Al castell d'Ascó ha inaugurat les obres de millora d'accés a la coberta de la Torre Garita, que des d'ara serà visitable. L'alcalde del municipi, Miquel Àngel Ribes, s'ha mostrat satisfet per la finalització dels treballs que permetran sumar «un atractiu turístic més» a la localitat. Ponsa també ha visitat Cal Cavaller, una casa patrimonial que porta anys amb treballs de recuperació.


Comentaris